De ce se elimină mufa jack de pe noile smartphone-uri?

Trendul eliminării mufei jack de 3,5mm a început odată cu lansarea lui iPhone 7. Deşi la început părea o acţiune de curaj (cum au afirmat cei de la Apple), această acţiune a fost în mare parte una de marketing, prin lansarea unor noi adaptoare şi a unor căşti Bluetooth (AirPods), dar şi printr-o publicitate imensă în acest sens.
După Apple, au urmat şi alte companii care au ajuns la aceeaşi decizie de a elimina jack-ul audio. Printre acestea sunt atât companii din China (LeEco), cât şi companii mai cunoscute, printre care Lenovo (pe Moto Z), şi chiar HTC, pe noul U Ultra. Mai mult decât atât, se anunţă noi telefoane care renunţă la această mufă audio, însă de ce?
După cum ştim, telefoanele sunt din ce în ce mai subţiri dar şi mai performante, deci spaţiul limitat din interiorul lor trebuie exploatat la maximum. Astfel, companiile încep să elimine se pare tot ce este mai puţin esenţial (şi poate fi folosit prin alte metode), şi să folosească acel spaţiu pentru baterie, alte componente sau pentru a reduce din dimensiunea carcasei.
Cu toate că îmi plac cele mai tehnologii şi telefoane, şi înţeleg deciziile companiilor, părerea mea e că jack-ul audio încă e un element esenţial pe care telefoanele şi dispozitivele ce redau muzică ar trebui să îl aibă.

Nu exista comentarii.

Ai ceva de zis?