REVIEW Camera foto triplă Huawei P20 Pro

De ceva timp testez noul telefon al celor de la Hawei și pot spune că telefonul îmi place!
P20 Pro se află la teste prin programul Orange Smartphone Tester, în care vă puteți înscrie și voi pentru a testa cele mai noi device-uri înainte chiar de a putea fi cumpărate de pe piață.

După ce am prezentat acum ceva timp unboxing-ul telefonului și prima mea părere despre lelefon, pe care le puteți vedea aici, a venit rândul să scriu despre camera foto.

După cum știți, P20 Pro este primul telefon cu cameră triplă pe care l-am văzut. Pe lângă camera triplă, un alt lucru interesant la telefon este inteligența artificială, care scanează obiectele din cadru și îți ajustează culorile și setările astfel încât poza ta să fie mai bună (aici însă avem de discutat).
Am avut o perioadă plină, iar în acest timp am testat telefonul “din scoarță în scoarță”, descoperind la el multe lucruri bune, dar și lucruri mai puțin bune. Despre acestea o să vorbesc însă în revew-ul complet, pe care îl voi posta în curând.

P20 Pro are un senzor de 40 MP, un senzor de 8 MP și un senzor de 20 MP. În mod normal, poți realiza poze la o rezoluție de 40 MP sau 10 MP. În cea mai mare parte a timpului am realizat poze la o rezoluție de 10 MP. Pare ciudat, dar la 40 MP nu poți să faci poză cu zoom, sau alte lucruri, însă rezoluția (de 40) are și punctele ei forte: în momentul în care le vei afișa pe un monitor sau televizor, poza va fi foarte clară, cu multe detalii.
Cei 3 senzori se îmbină în mod normal când faci o poză pentru a realiza o captură foarte bună. Și prin foarte bună mă refer la capturi foto wow. Dacă vrei să ai o poză “prelucrată” live, poți să folosești inteligența artificială, iar dacă vrei ca poza să fie cât mai naturală, atunci poți dezactiva această funcție foarte ușor. Pentru cei mai mulți oameni însă, opțiunea cu inteligență artificială este una foarte bună. Practic, telefonul recunoaște ceea ce vrei să fotografiezi, scoate acel lucru în evidență și corectează culorile, fie că e vorba de răsărit/apus, obiecte macro, flori, mâncare, portrete, sau poze realizate noaptea. Fotografiile sunt foarte clare, efectul realizat automat de telefon este unul bun, și îi poți impresiona foarte ușor pe cei mai mulți prieteni. E drept, la anumite capitole nu îl poți compara cu un aparat de fotografiat profesional, însă îți pot spune că nici nu trebuie să o faci. Ai o cameră extrem de bună într-un telefon foarte bun pe care îl porți în buzunar toată ziua.

Desigur, ai mai multe moduri de a fotografia: diafragmă-un fel de mod portret, cu efect bokeh pentru obiectele capturate, mod noaptea-care te ajută foarte mult când vrei să faci o poză la lumină slabă, mod portret-care apropos, are și un mod 3D, fotografia normală, modul pro-interesant la fiecare telefon dacă îți place să te joci puțin cu setările camerei, și desigur, modul panoramă, monocrom, hdr, pictură cu lumina, filmare accelerată și cu încetinitorul. M-am jucat cu cam toate modurile, însă în mare parte am fotografiat în modul normal cu/fără inteligență artificială. Părerea mea e că în această formulă, camera se descurcă foarte bine, pozele sunt unele foarte bune, iar în legătură cu cele realizate la apus, am rămas uimit de rezultat. Câteva din pozele realizate le-am încărcat pe contul meu de Instagram, undeva vă invit să mă urmăriți.

Un alt lucru care îmi place la această cameră este zoom-ul. Un zoom optic 3X te ajută enorm când obiectul nu este foarte aproape sau când vrei să imortalizezi obiectul din alt unghi și să te ajuți de zoom. În același timp, dacă mergi mai departe, spre cel hybrid, de 5X, poți să faci poze la obiecte la distanță. Am încercat acest zoom când am fotografiat un apus, spre exemplu.

Camera frontală este și ea una bună, iar selfie-urile sunt reușite. Surprinzător, chiar și cu efectul bokeh activat pe camera frontală (pe care de obicei îl critic), pozele îmi plac.

Legat de video, filmulețele sunt clare, telefonul focalizează aproape instantaneu, însă dacă aș fi foarte critic, a fost un lucru care nu mi-a plăcut: dacă filmezi un apus cu un soare printre nori, spre exemplu, și miști telefonul în timpul filmării, prelucrarea live a imaginii va ține cont întâi de soare, apoi de nori, apoi de soare, în funcție de măsura în care acestea sunt în cadru. Practic, va încerca să prelucreze mereu ceea ce inteligența detectează în cadru, iar culorile vor fi retușate pentru apus, apoi pentru cer, schimbările fiind vizibile în filmare. O prelucrare cam forțată, mai ales în condiții diverse.

Per total, eu sunt foarte mulțumit de cameră. Pozele mi se par excelente, iar filmarea este foarte bună. Inteligență artificială și pachetul de 3 camere principale de pe Huawei P20 PRO pot transforma aproape pe oricine într-un fotograf, iar acest lucru oferit de un telefon mi se pare un avantaj enorm în ziua de azi, mai ales că pachetul vine la un preț foarte bun la oferta Orange.
V-am atașat câteva poze realizate de Huawei P20 PRO mai jos.

Eu mă declar încântat și mulțumit de cameră. Consider că din acest punct de vedere, telefonul este un best-buy. Voi ce părere aveți?

1 Readers Commented

Join discussion
  1. Pingback: REVIEW complet HUAWEI P20 PRO – WOW | 14 mai, 2018

    […] uimitor, inteligență artificială te ajută destul de mult, iar mai multe informații poți vedea aici, într-un review […]

Ai ceva de zis?