REVIEW complet HUAWEI P20 PRO – WOW

De cam 3 săptămâni testez noul Huawei P20 Pro prin programul Orange Smartphone Tester, de care v-am povestit și în care va puteți înscrie și voi aici.
Revin după aceste săptămâni cu o părere finală, care este foarte bună. Cu toate acestea, telefonul are și câteva minusuri, însă o să vorbim despre ele îndată.

Design

Să vorbim în primul rând despre design. P20 Pro este un telefon foarte frumos, privit din cam toate unghiurile. Deși un design puțin inspirat de la o companie mare, “bretonul” nu mai este ceva exclusivist, iar din ce în ce mai mult companii producătoare de telefoane îl implementează, lucru care nu poate decât să mă bucure. Fața telefonului arată foarte bine, dar spatele este unul extrem de frumos. Culoarea în care a venit la teste (albastru) arată extrem de bine, iar cele 3 camere așezate în partea stânga îi dau un look fresh telefonului. Senzorul de amprentă ar fi putut fi montat pe spate, iar ecranul adus până jos în față, însă telefonul arată bine și așa.

Specificațîi hardware

Huawei P20 Pro vine cu un pachet hardware bun. Procesorul este Kirin 970, pe care l-am mai văzut pe Mate 10 Pro, memoria RAM este de 6 GB, iar memoria internă de 128 GB. Pe scurt, telefonul se mișcă foarte bine în orice joc și aplicație, în multitasking stă bine, iar legat de memoria internă, nu prea ai ce să îi reproșezi (loc pentru toate pozele, clipurile, melodiile, documentele și jocurile pe care ți le dorești). Desigur, procesorul aduce pe acest Huawei inteligența artificială, care te ajută atât la cameră (pentru niște poze wow), dar și în viața de zi cu zi, el adaptându-se nevoilor tale.

Baterie

Bateria are o capacitate de 4000 mAh, iar P20 Pro are încărcare super-rapidă. Autonomia este de cam o zi, în condiții de utilizare intense, iar timpul de încărcare mediu este de 1 ora și 35 de minute. După părerea mea, se descurcă foarte bine la acest capitol. În condiții de utilizare mai ușoare, telefonul poate rezista chiar și 2 zile cu o singură încărcare.

Am realizat așadar o listă atât cu lucrurile care mi-au plăcut, cât și cu cele care mi-au plăcut mai puțin.

Ce mi-a plăcut așadar la P20 Pro:
1. Camera foto sau mai bine zis, pachetul de camere. Este unul uimitor, inteligență artificială te ajută destul de mult, iar mai multe informații poți vedea aici, într-un review separat.

2. Design-ul. Telefonul arată foarte bine, mai ales pe albastru.

3. Pachetul plin de accesorii. P20 Pro vine în pachet cu suficiente accesorii, printre care și o folie pentru ecran și o husă de protecție. Pentru unboxing și prima părere, puteți intra aici.

4. Ecranul. Îmi place rezoluția și acel Breton pe care P20 îl are. Bretonul e însă atât de mic, încât de multe ori uiți de prezența lui, iar parcă ecranul este o fâșie completă.

5. Senzorul de amprente și deblocarea facială, ambele foarte rapide. Deblocarea facială îți deblochează telefonul instantaneu, iar senzorul de amprente lucrează și el la parametrii buni, abia îl atingi și ai telefonul deblocat.

6. Bateria. Da, încă un lucru care mi-a plăcut. Se încarcă destul de repede și are o autonomie bună, cum am scris mai sus.

7. Senzor infraroșu – telecomandă. Mi se pare interesantă existenta lui și l-am folosit de câteva ori.

8. Performanțe hardware – telefonul se mișcă fluid, fără probleme în jocuri sau aplicații.

Lucrurile care mi-au plăcut mai puțin:
1. Sunet-stereo, clar, însă nu extrem de puternic.

2. Spate din sticlă – foarte frumos, însă folosit fără husă e un magnet pentru amprente și alunecă aproape de pe orice suprafață, dacă este puțin înclinată.

3. Rame camere foto – îmi place faptul că cei 3 senzori au o margine care protejează sticlă, însă 2 din ei ies puțin din afara carcasei, iar folosit fără husă, pe o suprafață dreaptă, telefonul va sta în balans. Practic, stă sprijinit în rama camerei și în partea de jos. Cu toate acestea, problema se rezolvă dacă îl folosești cu husă de protecție.

Pe final, părerea mea despre noul Huawei P20 PRO este una foarte bună. P20 Pro este un telefon de top, unul care se ridică la standarde înalte. Camera foto este punctul lui forte, însă specificațiile hardware, aspectul, materialele folosite, bateria și inteligența artificială îl fac un adevărat best-buy.

Personal, sunt de părere că P20 Pro este un telefon bun, unul care mi-a lăsat o impresie foarte plăcută și pe care îl recomand.

Nu exista comentarii.

Ai ceva de zis?