REVIEW – Căști XPG EMIX I30

V-am zis de cele mai tari căști în-ear pe care le-am testat?
XPG EMIX I30 sunt o pereche de căști în-ear, de gaming, de la XPG, care se aud demențial de bine.

Primul meu contact cu EMIX I30 a fost la Mobile World Congress de la Barcelona, unde m-am jucat pe un PS4 și am avut aceste căști în urechi în timpul gameplay-ului. Spre surprinderea mea, alături și de o pereche de ochelari VR, eram deja în cu totul altă lume, nu la standul unui asemenea congres.

Despre design pot să va spun că este unul interesant, căștile sunt din materiale de calitate și vin într-o combinație atractivă: roșu cu negru.

Începând cu ambalajul, în cutie găsim căștile, alături de 2 pereche de dopuri, o cutie în care pot fi transportate în siguranță (fiind sincer un accesoriu care pe mine m-a atras din prima), un adaptor pentru avion, cu intrare dublă, un adaptor pentru a putea despărți canalul pentru căști de cel pentru microfon și desigur, manualele de utilizare. Per total, un pachet foarte bun (căștile fiind bine așezate în pachet) și o cutie pentru transport din materiale de calitate, plăcută la atingere și dură, astfel încât să protejeze bine căștile în buzunar sau rucsac.

Trecând la căști, deși sunt de gaming, se aud demențial. Sunt compatibile cu laptop-uri și calculatoare (cu windows, mac), cu tablete și telefoane cu jack de 3,5 mm, cu Nitendo, PS4 și XBOX ONE. Doar cuplezi căștile și asculți muzică liniștit. Le-am folosit și în timp ce m-am jucat, însă și în timp ce am ascultat muzică ori m-am uitat la filme și nu m-au dezamăgit.

La muzică, am fost plăcut surprins de nivelul de bass pe care căștile îl au. Sunetul se aude foarte bine, în mare parte datorită tehnologiei pe care căștile o au. În primul rând, vorbim aici de difuzoare puțin mai mari decât la restul căștilor, difuzoare ce au un diametru de 13,5 mm. Sunetul și bass-ul sunt mai puternice, iar în același timp distorsiunea este redusă. Vorbim apoi de un sunet surround 5.2 cu care căștile se laudă. Cei de la XPG au un design patentat care împreună cu componente special create (tuburi și material elastice, care formează un micro-subwoofer) amplifică sunetul și îl proiectează spre ureche.

Cum se simt căștile?

După cum am spus și la început, căștile sunt realizate din materiale de calitate. Sunt puțin mai mari decât o pereche normală de căști in-ear, au o greutate de 17,5 grame, dar stau bine în urechi și sunt comode. Le-am folosit de dimineață până seară fără nicio problemă. Cablul are o lungime totală de 1,4 metri și este suficient pentru a te conecta atât la telefon, cât și la calculator/laptop.

Pe final, trebuie să spun că XPG EMIX I30 sunt senzaționale. Se aud extrem de bine, au un bass uimitor, redau sunetele excelent și sunt comode. Le recomand chiar și dacă nu sunteți adepții gaming-ului, ci căutați o pereche de căști care să va satisfacă pretențiile audio. Căștile au un preț de puțin peste 400 de lei și pot fi achizitonate de pe diferite site-uri (spre exemplu, de aici sau aici).

Nu exista comentarii.

Ai ceva de zis?