Review Smartwatch – Fitbit Versa

Am fost mereu un fan al ceasurilor inteligente și am avut ocazia de a testa câteva modele până acum, însă de această dată vin cu review-ul unui ceas de la Fitbit.

Cum folosesc o brățară Fitbit Charge 2 de mai mult de jumătate de an, am vrut să văd cum e să ai nu doar o brățară de fitness la încheietura, ci un ceas cu ecran tactil și design superb, de la Fitbit.

Începând cu ambalajul, Versa vine bine împachetat, într-o cutie interesantă, alături de încărcător și o brățară de schimb. Îmi place faptul că în cazul în care încheietura mâinii tale e mai mare sau mică, poți schimba brățara foarte ușor, astfel încât să se potrivească și să se muleze perfect pe încheietură. Mecanismul e foarte ușor, brățara se schimbă rapid, iar în cazul în care nu îți place modelul de brățară cu care vine ceasul, poți să achiziționezi ulterior altă brățară din gama celor de la Fitbit (ba chiar am văzut o brățară în ediție limitată care arată super bine).

Trecând la ceas, am testat un Versa pe negru, cu curea neagră de cauciuc, de care m-am îndrăgostit. Deși design-ul e subiectiv, mi-a plăcut din prima clipă cum arată ceasul și cum se simte la încheietură. Ușor, fără să te incomodeze ori să iasă prea mult în evidență, stilat și destul de subțire. De la distanță seamănă puțin cu un Apple Watch, dar nu m-a deranjat deloc acest lucru.
După ce îl scoți din cutie trebuie mai întâi să îl configurezi. Trebuie să îți spun că prima configurare durează în jur de 30 de minute, iar un sfat pe care l-am primit și eu este să conectezi ceasul și la Wi-Fi, doarece descărcarea ultimului update se va face mai rapid direct prin Wi-Fi, decât prin telefon.

După ce l-am configurat, l-am încărcat complet și l-am pus astfel la mână.

Cu aplicația celor de la Fitbit eram deja familiarizat de la Charge 2. Mi se pare foarte utilă și ușor de folosit, însă trebuie să știi că nu te poți conecta cu Versa (ori cu alt ceas/altă brățară de la Fitbit) la toate telefoanele cu Android. Am găsit aici o listă cu telefoane cu Android compatibile, iar pe lângă listă, dacă nu ai un telefon de la Samsung ori Sony, te sfătuiesc mai întâi să încerci să vezi dacă le poți împerechea, iar mai apoi să achiziționezi unul. Dacă ai un iPhone însă, împerecherea va funcționa fără probleme. Ba mai mult, îl poți conecta și la laptop-uri cu Windows, prin Bluetooth și aplicația Fitbit disponibilă în Microsoft Store.

În aplicație poți seta și vizualiza multe lucruri, de la pași, la puls, antrenamente, notificări pe care vrei să le vezi pe telefon, numărul de pași pe care ți l-ai propus și alte asemenea lucruri. Poți schimba desigur și fețele de pe ceas. în timpul în care l-am testat am schimbat vreo 3, toate însă cu ceas digital și care să îmi afeseze în același timp și pulsul, pașii, caloriile consumate și eventual nivelul bateriei.

Din punct de vedere al bateriei, Versa se încarcă de la 0 la 100% în cam 2 ore. Autonomia e de cam 4 zile și jumătate sau chiar 5, însă dacă îl porți și noaptea și îl ai sincronizat cu telefonul tot timpul, o să ajungi la cam 3 zile și jumătate. O autonomie suficient de bună pentru un ceas cu ecran tactil și senzor de puls, după părerea mea.

Versa are 3 butoane. Un buton în partea stângă pentru a aprinde și stinge ecranul și pentru a reveni la ceas, iar în dreapta 2 butoane cu diferite funcții. Butonul din draptea sus este pentru exerciții și notificări, iar butonul din partea de jos pentru a accesa alarma. Ce mi-a plăcut la Versa e că se aprinde în momentul în care ridici încheietura să vezi ceasul și nu a dat eroare niciodată în tot timpul în care l-am folosit.

Desigur, ecranul tactil funcționează foarte bine și poți naviga fără probleme prin meniul ceasului. Trăgând în jos accesezi notificările, trăgând în sus poți vizualiza activitățile din ziua respectivă, iar trăgând în stânga ai la dispoziție meniul, cu exerciții, muzică, alarmă, antrenor, setări, vreme, cronometru, portofel, sfaturi, strava și deezer. Îți poți instala și alte aplicații și jocuri, lucru pe care l-am făcut și eu. Am mai descărcat și instalat pe ceas (din aplicația Fitbit) un calendar, un calculator pentru ceas și desigur, o aplicație de tip lanternă. Pe lângă faptul că primești mesajele, apelurile și notificările pe ceas, îmi mai place faptul că în funcție de intervalul selectat de tine în aplicație, primești câte o notificare pentru a face mișcare în fiecare oră, lucru care de multe ori chiar te motivează să te ridici de pe scaun și să faci câțiva pași.

Un alt lucru interesant pe care Versa îl are e faptul că îți permite să conectezi ceasul la o pereche de căști Bluetooth și să asculți muzică direct din ceas. Poți stoca până la 300 de melodii și să le redai direct în căști, ceea ce este foarte tare.

Din punct de vedere al activităților, Versa îți este alături indiferent de tipul de sport pe care îl faci. Fie că e vorba de alergat, ciclism, înot, ridicat greutăți ori alte sporturi de interior, ceasul cronometrează timpul, măsoară caloriile și bătăile inimii, dar și traseul parcurs pe GPS (în cazul ciclismului).

Pe lângă activitatea de zi cu zi, i-am testat și opțiunea de înot, ceasul fiind și rezistent la apă, până la o adâncime de 50 de metri.

Pe final, Fitbit Versa este un ceas foarte interesant. Pe lângă faptul că îți arată tot timpul ceasul, pulsul, caloriile și pașii, e un asistent personal minunat pentru mesaje și notificări, dar și un antrenor bun când vine vorba de antrenamente, sport și mișcare. Dacă iei în calcul și faptul că arată foarte bine, atât la mâna bărbaților, cât și la cea a femeilor, cred că pentru 900 de lei, e un best-buy. Chiar te sfătuiesc să te duci să testezi unul dacă ai în plan să îți achizitonezi un ceas inteligent. Fitbit Versa poate fi achiziționat de aici.

Nu exista comentarii.

Ai ceva de zis?