Review Navitel T500 – tabletă 3G și navigație GPS, 2 în 1

Acum ceva vreme am primit la teste tableta Navitel T500. Am fost entuziasmat din prima pentru că am mai testat în trecut produse Navitel și mi-au plăcut. Poți vedea aici review-ul lui Navitel E500 Magnetic, un sistem GPS foarte interesant, cu prindere magnetică și aici review-ul lui Navitel R1000, o cameră auto care m-a încântat.
Revenind Navitel T500, acest device este la bază o tabletă. Una cu specificații decente, dar cu un GPS bun, fiind un device care poate fi folosit în primul rând ca navigație.
Tableta vine într-un pachet compact, având în cutie un încărcător de priză cu intensitate de ieșire de 2 Amperi/oră și un cablu USB 2.0 – micro USB, dar și cărticele-manual de utilizare.
Din păcate însă, nu vine cu sistem de prindere auto, dar am văzut că îți poți achiziționa separat un astfel de suport.

Prima impresie

Prima senzație pe care am avut-o atunci când am folosit T500 a fost una bună. Tableta stă bine în mână și este bine rotunjită pe la margini și colțuri. Spatele este din plastic, iar în mare parte are și o structură asemanatoara fibrelor de lemn. T500 are doar 3 butoane (2 pentru volum și unul pentru pornit/oprit) situate pe partea din dreaptă și un capac în partea din spate-sus, care ascunde cele 3 slot-uri ale tabletei: 2 slot-uri pentru SIM și un slot pentru card micro SD. În partea de sus se află portul micro USB, dar și un jack audio de 3,5 mm.

Ecran și luminozitate

Ecranul IPS are 7 inch în diagonală și o rezoluție de 1280 pe 800 de pixeli, puțin peste HD. Imaginea se vede bine, iar ecranul este unul care răspunde bine la comenzi.

Hardware și performanță

Legat de specificațiile tabletei, această are un procesor de la MediaTek, un quad-core de 1,3 GHz, două camere, una principală de 2 MP și una frontală, de 0,3 MP. T500 are o memorie RAM de 1 GB și o memorie internă de 8 GB. Tableta se mișcă bine, poți să navighezi pe internet, să citeșți, să te joci jocuri nepretențioase, însă nu poți face performanță cu ea.
Vorbind de partea de navigație, Navitel T500 vine cu ultima variantă a aplicației Navitel Navigator instalată. Aplicația include o hartă pentru 45 de țări (printre care și România), este foarte detaliată, incluzând de la magazine, la locuri de cazări, benzinării și alte lucruri folositoare și e foarte ușor de folosit. Ba mai mult, este actualizată pe viață. GPS-ul integrat este unul bun, care în combinație cu semnalul 3G are o precizie ridicată. Deși mi-a plăcut aplicația dedicată instalată pe T500, am vrut să merg mai departe și am instalat chiar și Waze pe tableta cu Android 7.0 și Google Play, iar T500 a funcționat fără probleme.
Deși spuneam la început că T500 este un device 2 în 1, poate fi considerat chiar 3 în 1, doarece poți efectua și apeluri ori trimite mesaje de pe tabletă, asemenea unui telefon mobil. Lucru interesant dacă ai o cartelă în plus, pe care o foloseșți ocazional.

Autonomie

Vorbind de autonomie, am folosit T500 alternativ, și ca tabletă, dar și ca navigație GPS, iar autonomia a fost de cam 3-3,5 ore. Timpul de încărcare este însă de 2 ore, iar în stand-by cu folosință redusă, tabletă a rezistat cam 4 zile. Cu toate că bateria are o capacitate de 2000 mAh, autonomia e mulțumitoare, mai ales pentru un GPS.

Concluzie

Pe final, Navitel T500 este o tabletă modestă, care se descurcă de minune ca navigație auto. Faptul că este 3G, dual-SIM, are un ecran cu o rezoluție bună și o aplicație GPS dedicată cu update pe viață o face foarte atractivă, iar dacă vrei să îți achiziționezi un GPS auto, te sfătuiesc să o iei în considerare. Deși nu vine cu un suport auto în pachet, prețul minim de achiziție mi se pare foarte atractiv, așa că ți-am atașat mai jos niște oferte disponibile la momentul actual: (319 Lei aici, 346 Lei aici, 357 aici, și 390 Lei aici).

Nu exista comentarii.

Ai ceva de zis?