Review telefon XIAOMI MI MIX 2S

De curând am primit la teste un telefon de la Xiaomi. Recunosc, nu a fost primul contact cu un telefon de la Xiaomi, însă a fost primul telefon Xiaomi pe care l-am testat o perioadă mai lungă de timp și care, trebuie să recunosc, mi-a plăcut.
Cu toate că eu nu am primit telefonul cu tot cu ambalaj și accesorii, e bine să știi că telefonul ar trebui să vină însoțit de încărcător cu cablu de date, cărticele și cheiță pentru slotul SIM, un adaptor USB-C la jack 3,5 mm și o husă de protecție.

Prima impresie

Prima impresie pe care am avut-o când am butonat telefonul a fost una bună. Se simte bine în mâna, materialele sunt de calitate, are o ramă foarte subțire pe 3 din cele 4 lături, iar senzorul de amprentă e bine plasat pe spate.
Mi MIX 2S cântărește 189 de grame și nu mi-a dat vreo secundă impresia că devine greu după 1-2 ore de utlizare.
Marginile sunt de aluminiu, fața este acoperită cu sticlă rezistentă (Gorilla Glass 4), iar spatele este acoperit cu ceramică. Un design interesant, iar un lucru care mi-a plăcut este faptul că între ecran și marginile din aluminiu mai există un alt strat protector, aproape insesizabil, care să îi ofere telefonului protecție la căzături, șocuri sau flexari.

Ecran și luminozitate

Ecranul este unul IPS, de 5.99 inch în diagonală și o rezoluție de 2160 pe 1080 de pixeli. Imaginea se vede bine, luminozitatea e bună și ea și am apreciat marginile foarte subțiri pe care telefonul le are.

Hardware și performanță

Pe lângă design, un lucru care mi-a plăcut la Mi MIX 2S este faptul că vine cu Snapdragon 845, ultimul procesor de la Qualcomm. Cu o frecvență de până la 2,8 GHZ, procesorul face o echipă bună cu memoria RAM de 6 GB și cea internă de 64 de GB, lucru care îi oferă telefonului o fluiditate foarte bună și o performanță demnă de invidiat. În Antutu, telefonul a strâns în scor de peste 250 000, demn de un adevărat telefon de top.
E bine să știi că în viața de zi cu zi acest lucru va însemna că telefonul va face față cu success la orice joc și aplicație, nu se va bloca și nu va merge cu încetinitorul ani buni de acum înainte. Până la urmă un telefon cu cel mai bun procesor la momentul actual îți va asigura condiții bune de folosire și peste 2-3 ani de folosire.

Camera

Dacă e un lucru la care sunt curios imediat când testez un nou telefon, acel lucru e camera foto. În cazul lui Xiaomi Mi MIX 2S, camera principală e una duală, formată din 2 senzori de 12 MP fiecare (sună foarte cunoscut, nu?). Poziționarea e în partea stângă sus, cei 2 senzori fiind încadrați într-un oval care iese puțin din carcasă, care este acoperit cu sticlă și protejat cu o ramă subțire de aluminiu. Între cei 2 se află desigur și un bliț. Camera foto are inteligență artificială, care corectează puțin culorile și imaginile. Eu zic că face o treabă destul de bună, iar per total, pot zice că pozele realizate sunt bune spre foarte bune, peste multe camere montate pe telefoanele de pe piață. Camera are un zoom optic 2X și multiple moduri de fotografiere: normal, portret, noapte, pătrat, panoramă, manual. De asemenea, are și efecte live, mod pentru înfrumusețare, mod pentru focus cerc sau linii și alte asemenea opțiuni. Per total, chiar mi-a plăcut și pot zice că se descurcă bine și noaptea sau în condiții de lumină slabă.
Pe partea de video, telefonul poate filma la o rezoluție de 2160 de pixeli cu 30 de cadre pe secundă și are și stabilizare optică, dar și mod de filmare cu încetinitorul.
Camera frontală are 5 MP și se descurcă binișor, dar nu impresionant.

Autonomie

Bateria lui Mi MIX 2S este de 3400mAh. Autonomia este una bună spre foarte bună, telefonul rezistând o zi în condiții de utilizare intense. Cred că în mod normal rezistă fără probleme 1 zi și jumătate. Încărcarea este un rapidă, cu o tehnologie care îi permite să se încarce de la 0 la 100% în cam 1 ora și 30 min.

Sunet

Sunetul se aude bine, clar, însă volumul nu m-a impresionat. Pe partea de captare, telefonul are 2 microfoane: unul în partea de sus, și altul în partea de jos.
Xoaomi Mi MIX 2S vine cu Android 9 la bord și MIUI 10.

Ce mi-a plăcut la Mi MIX 2s:
1. Design și ecran. Recunosc, camera și poziția ei e inspirată de la cei de pe podiumul industriei, dar telefonul arată bine. Ecranul este luminos, mare, cu margini subțiri și culori vii.
2. Camera. Camera foto s-a descurcat foarte bine. Pozele au fost clare, modul portret bun, iar inteligența artificială a camerei nu afectează pozele, nemodificând culorile într-un sens fals.
3. Procesorul și performanța. Să găseșți ultimul model de procesor al anului pe un telefon la asemenea preț, mi se pare o afacere foarte bună, mai ales dacă gândești și pentru următorii 2-3 ani.
4. Gesturi inteligente. Am schimbat modul în care dau înapoi, revin la ecranul principal sau intru în aplicațiile recente, prin diferite gesturi. Astfel, pot glisa stânga sau dreapta pentru înapoi, trage de jos pentru a reveni la ecranul principal sau altfel asemenea trucuri pentru a schimba rapid aplicațiile sau pentru a împărți ecranul în 2.
5. Prețul. Din nou, la acest preț, performanțele sunt unele foarte bune.

Ar fi și câteva lucruri care nu mi-au plăcut foarte mult la MI MIX 2S:
1. Nu are jack audio de 3,5mm; un adaptor USB-C – jack 3,5mm ar trebui să vină în cutie, deci să zicem să nu e un sfârșit de lume, dar eu încă îl apreciez;
2. Camera frontală nu are o poziție foarte comodă, iar dacă ești o persoană care își face multe selfie-uri, cred că e puțin incomod să întorci telefonul de fiecare dată;
3. Telefonul nu are senzor de proximitate (cel care închide ecranul când îl apropii de ureche), dar cumva mișcarea pe care o face când pui telefonul la ureche e detectată și ecranul se închide; în câteva dăți însă, nu s-a închis și urechea mea a ajuns să activeze alte funcții pe ecran în timp de vorbeam la telefon; problema se rezolvă însă dacă după ce ai apelat pe cineva, blochezi ecranul și pui telefonul la ureche;
4. Nu are slot pentru card microSD și va trebui să te limitezi puțin la capacitatea memoriei interne.

Concluzie

Pe final, Xiaomi Mi MIX 2S este un telefon care m-a surprins plăcut și pe care chiar ți-l recomand. Am văzut că zilele acestea Orange are niște oferte foarte bune, așa că îți las o legătură de unde îl poți achiziționa la preț bun.

Galerie poze:

Nu exista comentarii.

Ai ceva de zis?