Samsung Galaxy S10 a fost lansat aseară

Samsung Galaxy S10 a fost lansat aseară, la Londra. De data aceasta însă, Samsung a venit cu mai multe telefoane, și anume: S10, S10+, S10e, S10 5G, dar și un Galaxy Fold. Despre acesta o să vorbim însă în alt articol, astfel încât în acesta vom discuta despre noul Galaxy S10.

Cu toate că a fost lansat în mai multe versiuni, cel mai probabil o să avem pe piața din România disponibile pentru început doar 2 dintre ele: S10 și S10+.

Dacă vorbim de aspect, linia de design a seriei Galaxy S a fost păstrată, însă de acum marginile sunt mai subțiri, pe față camerele fiind plasate în ecran. Că tot am ajuns la ecran, de acum acesta se numește Dynamic AMOLED, rezoluția fiind însă tot de 2560 pe 1440 de pixeli. S10 are un ecran cu o diagonală de 6,1 inch, iar S10+ are un ecran cu o diagonală de 6,4 inch.

Dacă vorbim de partea hardware, S10 stă foarte bine. Noul procesor va fi unul pe o tehnologie de 8 nm, Snapdragon 855, sau echivalentul acestuia, de la Exynos. Cum S10 va avea mai multe variante, memoria RAM va fi de 8 sau 12 GB, iar memoria internă va ajunge la 1TB.

Ar trebui să discutăm însă de camere, formate de acum din 3 senzori: un senzor normal de 12 MP, cu sabilizare optică a imaginii, un senzor cu zoom optic 2X, de 12 MP și un senzor Wide de 16 MP. Probabil inteligența artificială va ajuta de acum la realizarea unor fotografii uimitoare și va permite comutarea între aceste camere (moduri) automat. Camera frontală va fi formată pe S10 dintr-un singur senzor de 10 MP, însă fratele mai mare (S10+) va aveam 2 senzori: unul de 10 MP și unul de 8 MP. Deblocarea facială se va baza de acum pe camerele foto, însă personal sunt curios dacă mai există senzor de proximitate și dacă nu, cât de bună este închiderea ecranului în timpul unui apel.
Un alt lucru despre care trebuie să discutăm este senzorul de amprentă, situat acum sub ecran. Un lucru normal, dacă mă întreabă cineva. Senzorul ar fi însă unul ultrasonic, ce va funcționa și prin folii montate peste ecran.

Bifând și informații despre baterie, capacitatea bateriei lui S10 este de 3400 mAh, iar a lui S10+ este de 4100 mAh. Deși acesta va avea un ecran mai mare, autonomia ar trebui să fie mult mai bună.

Am văzut că S10 încă are mufă jack de 3,5 mm, ceea ce mă bucură. Un alt lucru pe care îl apreciez este faptul că vine cu slot pentru card micro SD, la care din păcate mulți producători de telefoane au ajuns să renunțe.

Galaxy S10 are și încărcare Wireless, fiind mai rapidă pe acest model, capabilă de acum să încarce și alte dispozitive wireless.
Vorbind de prețuri, față de generația precedentă, acestea au crescut. Pentru Galaxy S10, prețul așteptat este de 800-900 de euro, iar pentru S10+, prețul așteptat este de 1100 euro. Desigur, S10+ 5G va costă undeva la 1500 euro, iar S10 e, pe la 750 de euro. Aștept însă ca telefoanele să ajungă în țară și să le testez.

Sursa foto:

Nu exista comentarii.

Ai ceva de zis?