Samsung Galaxy Fold: primul telefon cu ecran pliabil

După ce am vorbit într-un articol precedent de Samsung Galaxy S10, a venit rândul să discutăm despre Samsung Galaxy Fold, primul telefon cu ecran pliabil.
Samsung Galaxy Fold este echipat cu primul ecran Infinity Flex Display de 7 inci din lume, care se pliază într-un dispozitiv compact. Ideea e că telefonul oferă noi modalități de multitasking, vizionare de videoclipuri, jocuri și altele.

„Astăzi, Samsung scrie următorul capitol din istoria inovației mobile, materializând tot ceea ce nu credeam că este posibil într-un telefon mobil. Galaxy Fold introduce o nouă categorie, aducând la viață noi capacități pe care nu le-am văzut înainte pe Infinity Flex Display. Am creat Galaxy Fold pentru cei care vor să experimenteze ceea ce poate face un device portabil premium, dincolo de limitările unui smartphone tradițional”, a afirmat DJ Koh, președinte și CEO al diviziei IT & Mobile Communications, Samsung Electronics.

Galaxy Fold face parte dintr-o categorie nouă de produse. În primul rând, trebuie să discutăm despre ecranul intern, care, potrivit Samsung, nu se îndoaie, ci se pliază. Astfel, display-ul este cu aproape 50% mai subțire decât un ecran al unui smartphone obișnuit. Plierea este posibilă și datorită unui sistem inovativ de balamale.

Legat de multitasking, Galaxy Fold permite ca 3 aplicații să ruleze simultan, pe ecran. De la filme, la jocuri, muzică, rețele de socializare sau poze, mereu mi-a plăcut să fac mai multe lucruri în același timp. La acest capitol Samsung se laudă chiar că a colaborat cu Google pentru a optimiza diferite aplicații astfel încât acestea să ruleze fără probleme și să aibă un aspect plăcut pe Galaxy Fold.
Legat de ecran, cel principal are o diagonală de 7,3 inch, fiind de tip dinamic AMOLED, iar cel „de pe față” are o diagonală de 4,6 inch.
Trecând la partea hardware, Fold are o memoria RAM de 12 GB și o memorie internă de 512 GB.

Dacă vorbim de camere, aceastea sunt 6 la număr: 3 senzori pe partea din spate: unul de 16 MP ultra-wide, unul de 12 MP wide, unul telephoto de 12 MP; pe partea din față sunt 2 senzori: unul wide de 10 MP și unul de 8 MP, iar un senzor pe lateral, de 10 MP.

Legat de autonomie, bateria are o capacitate de 4380 mAh, telefonul putând fi încărcat rapid și wireless. De asemenea, el poate încărca wireless alte dispozitive. Fold are 2 difuzoare stereo de la AKG și vine la bord cu Android 9.0.

Galaxy Fold va fi disponibil în LTE, dar și în 5G începând cu al doilea trimestru al anului 2019, data indicată fiind 3 mai.

Prețul? Probabil o să ajungă la cam 9500-10000 Lei, în funcție de distribuitor.

Nu exista comentarii.

Ai ceva de zis?