Unboxing și primele impresii – Huawei P30 PRO

Pe 26 Martie Huawei a lansat la Paris noul telefon de top. Fie că vorbim de P30 sau P30 PRO, accentul a fost pus pe camere și fotografie, P-ul din față bazându-se pe photography.

Zilele acestea testez noul P30 Pro prin programul Orange SmartPhone Tester, varianta de P30 PRO pe care l-am primit la teste fiind pe negru, cu 8 GB RAM și 256 GB memorie internă. Sunt mai multe modele disponibile, fie că vorbim de P30 normal sau P30 PRO, în diferite culori și cu 128 sau 256 de GB.
În acest articol o să discut despre unboxing și prime impresii, urmând că în continuare să va spun care este părerea mea despre camera foto pe zi și pe noapte și să va prezint și un review mai detaliat al tefonului.

În primul rând vreau să vă spun ce am găsit în pachet.
Huawei P30 Pro vine însoțit în cutie de un încărcător cu cablu de date, o pereche de căști (pe USB-C), manualele de utilizare și o cheiță pentru slotul SIM. Telefonul vine bine împachetat, protejat de o folie în cutie, însă e bine să știi că nu are folie nici pe ecran și nici pe sticla din spate.

Trecând la telefon, prima senzație atunci când îl iei în mâna este una bună. Materialele sunt de calitate, sticlele din față și din spate sunt curbate pe laterale, dar îmbinate foarte bine cu rama metalică, astfel încă îmbinarea aproape nu se simte, iar telefonul stă bine în mână.
În partea din stânga nu se află nimic, iar în partea din dreapta se află butonul de stand-by și cele pentru volum.
În partea de sus se află un microfon și senzorul infraroșu, cu ajutorul căruia telefonul poate fi folosit și că telecomandă pentru diferite dispozitive, lucru pe care l-am întâlnit la Huawei încă de la Mate 10 Pro și pe care l-am apreciat.
În partea de jos, se află slot-ul pentru SIM-uri (telefonul fiind dual-SIM), port-ul USB-C, un microfon și un difuzor.
Tot ajuns la difuzor, ar trebui să va spun că telefonul nu are difuzor de tip cască, iar în momentul în care vorbești la telefon, sunetul se aude prin ecran. La primele apeluri ai o zonă indicată de telefon unde sunetul se aude foarte bine, însă nu mi s-a părut că e o diferența sesizabilă între un difuzor clasic și sunetul pe care îl auzi în timpul unei convorbiri la noul P30 PRO.
Tot în partea din față avem și un senzor de amprentă situat sub ecran, care funcționează foarte rapid și camera frontală care taie foarte puțin din mijlocul ecranului. De asemenea, după câte am observat, telefonul are un senzor de proximitate situat în dreapta camerei, sub ecran.

Că tot vorbim de ecran, acesta are o diagonală de 6,47 inch, fiind curbat pe laterale și cu rame foarte mici în partea de sus și în partea de jos. Se vede foarte bine, camera nu deranjează tare, însă o să va spun mai multe în review-ul final.
Pe partea din spate avem o cameră cu 4 senzori și un bliț dual. 3 din cei 4 senzori ies puțin din carcasa telefonului cu cam 1 mm, lucru care se vede și dacă așezi telefonul pe o suprafață dreaptă, fără să aibă vreo husă pe el.

Să vă spun sincer, pachetul de camere m-a făcut foarte curios în legătură cu rezultatul acestui telefon pe partea de foto, lucru pe care vreau să îl testez cât mai mult. Zoom-ul optic este de 5X, cu un zoom hybrid de până la 10X, continuând cu un zoom digital de până la 50X.

Va țin la curent cu poze și alte informații pe pagina de Facebook.

Pentru întrebări, vă aștept în comentarii!

4 Readers Commented

Join discussion
 1. Andreea on 4 aprilie 2019

  Senzorul de amprenta e vizibil și atunci când ecranul este stins?

  • Alexandru BARBU Author on 9 aprilie 2019

   Buna.
   Da, telefonul recunoaste degetul in momentul in care acesta e plasat pe ecran. In acelasi timp, daca atingi ecranul, pe acesta apare un semn in locul unde se afla senzorul de amprenta.

 2. Pingback: Review Huawei P30 Pro | 17 apr., 2019

  […] spus deja care e prima impresie pe care am avut-o despre acest telefon, precum și un unboxing, aici. Urmează așadar părerea mea despre acest telefon, atât cu lucrurile care îmi plac, cât și cu […]

 3. Pingback: Review Cameră Telefon - Huawei P30 Pro | 21 apr., 2019

  […] vorbit în alte 2 articole despre unboxing și prima impresie pe care am avut-o despre acest telefon, dar și despre părerea mea cu bune și mai puțin bune la […]

Ai ceva de zis?