Lansare Panasonic S1R și S1 în România

În urmă cu câteva zile, pe data de 4 Aprilie, Panasonic a lansat în România cele mai noi camere mirrorless full-frame din seria Lumix S.
Evenimentul a avut loc la Federația Română de Scrimă, iar după prezentarea aparatelor am avut ocazia de a butona camerele, prinzand în acțiune scene din câteva meciuri de scrimă, iar ideea mi s-a părut foarte interesantă.

Vorbind despre Lumix S1R, aceasta este echipată cu un senzor CMOS de 47.3 MP, fiind camera cu cea mai înaltă rezoluție full-frame mirrorless din lume. Camera este echipată cu noul procesor Venus Engine și încorporează un sistem AF de înaltă viteză și precizie care garantează îndeplinirea cu strictețe a cerințelor exacte ale fotografilor profesioniști, în toate condițiile.
S1 însă, are un senzor de 24.2 MP.

Noile micro-lentile asferice îmbunătățesc abilitățile senzorului de captare a luminii, astfel încât și la setări ISO înalte să se mențină un nivel de zgomot redus. LUMIX S1R oferă un interval ISO de până la ISO 25.600, fiind ideală pentru utilizarea în condiții de lumină slabă.

Camera poate crea imagini de până la 187 MP, folosind modul de rezoluție înaltă. Acest mod combină informațiile înregistrate în opt expuneri în rafală în timp ce sistemul Body I.S. ajustează poziția senzorului, rezultatul fiind un fișier RAW de 16.736 x 11.168 pixeli.
Sistemul 5-axis Body I.S. (stabilizator de imagine) compensează efectele de tremur al camerei pentru a încetini vitezele declanșatorului cu până la 5.5 trepte mai mult decât se obișnuiește în mod normal. Combinat cu 2-axis O.I.S. (stabilizator optic de imagine) în obiectivele din seria LUMIX S, sistemul Dual I.S. 2 crește nivelul de compensare la 6 trepte și lucrează pentru a elimina efectele unei mari varietăți de mișcări ale camerei atât în cadrele fixe cât și la filmările video.

Ecranul camerei este unul tactil, cu o diagonală de 3.2 inci și o rezoluție de 2.1 milioane de puncte. Este montat pe un monitor posterior pivotant pe trei axe, dar nu m-a încântat prea tare, pentru că nu poți să îl întorci (în cazul în care te filmezi pe tine).
LUMIX S1R este capabilă să realizeze înregistrări video performante la o rezoluție 4K până la 60/50p. High Speed Video permite realizarea 2x slow motion la 60 fps în 4K, și setări de până la 6x slow motion în Full HD cu o frecvență a cadrelor de până la 180 fps.

Dacă vorbim de conectivitate, cele 2 camere ale seriei S au un port USB-C, un port HDMI, o intrare pentru microfon de 3,5mm, o ieșire penstru căști de 3,5 mm. De asemenea, camerele au 2 microfoane și funcție pentru anularea zgomotului produs de vânt. Camerele au desigur și Wi-Fi și Bluetooth.

Înregistrarea poate fi făcută pe 2 card-uri, pe unul XDC și pe unul SD.
Bateria integrată este una de 3050 de mAh, ce are o autonomie de până la 400 de fotografii.
Dacă vorbim de greutate, S1R are o greutate de 898 de grame, iar S1 are o greutate de 899 de grame (doar body). Dacă adăugăm bateria, ajungem atât în cazul lui S1R, cât și în cazul lui S1 la cam 1015 grame.

Care a fost părerea mea despre cele 2 camere? Cel mai mult am butonat un S1R, care a avut un obiectiv fix de 50mm. Am surprins puțin din acțiune, iar portretele mi s-au părut geniale.
Vă las și cu niște fotografii realizate la eveniment.

Nu exista comentarii.

Ai ceva de zis?