Review Huawei P30 Pro

De ceva vreme testez noul Huawei P30 Pro, prin programul Orange Smartphone Tester. Varianta care a ajuns la mine este cea pe negru, cu 8 GB RAM și 256 GB memorie internă.
V-am spus deja care e prima impresie pe care am avut-o despre acest telefon, precum și un unboxing, aici.
Urmează așadar părerea mea despre acest telefon, atât cu lucrurile care îmi plac, cât și cu cele care nu îmi plac atât de mult, în continuare.

Ecran și luminozitate
Dacă vorbim de ecran, aceste este unul OLED, cu o diagonală de 6.47 inch și o rezoluție de 1080 pe 2340 de pixeli, cu un raport al ecranului de 18.5:9. Pe timp de zi, cu soare puternic, luminozitatea lăsată pe auto face față cu brio, dar pe timpul nopții mi s-a părut că devine cam agresivă (scade cam tare) și am simțit nevoia să dau luminozitatea mai mare manual.
Tot la ecran trebuie să dicutam și despre notch. La P30 Pro este foarte mic, așezat în centru, reprezentat doar de senzorul foto (numit waterdrop). Sincer, nu m-a deranjat deloc și în majoritatea timpului nici nu i-am simțit prezența. Marginile sunt foarte subțiri, iar telefonul nu are difuzor de tip cască. Aplicațiile sunt pe tot ecranul, iar când nu te joci sau nu eșți într-o aplicație, în partea stângă îți apar notificările, iar în dreapta îți apar informații cu privire la baterie, ceas, Bluetooth și alte asemenea.

Hardware și performanță
Huawei P30 Pro vine într-un pachet hardware foarte bun. Telefonul are un procesor Octa-core, de 2.6 GHz, Kirin 980 (întâlnit și pe Mate 20 Pro), o memorie RAM de 8 GB și o memorie internă de 256 GB (pentru foaaaarte multe poze).
Legat de jocuri, m-am distrat de minune jucând în principal PUBG, iar uimitor, după 2-3 meciuri, telefonul nu s-a încălzit. În multitasking se descurcă foarte bine, iar ecranul fără margini te încântă de fiecare dată când rulezi o aplicație pe toată “suprafață imobiliară”.
Testat în Antutu, P30 Pro a reușit un scor foarte bun, de 276 300 puncte. Dar nu cred că o să ții cont neapărat de scorul din aplicație în momentul în care îl vei achiziționa, ci pe informația că o să te poți baza pe el din punct de vedere hardware 2-3 ani lejer de acum înainte.

Camera
Cu toate că în mod normal aici urma să discutăm despre cameră și cât de WOW sau nu este ea, aș vrea să îi dedicăm un articol separat. Deci sărim momentan peste acest capitol. Tot ce pot să vă spun e că pachetul de camere mi se pare un punct forte al acestui telefon.

Autonomie
Bateria lui Huawei P30 Pro este de 4200 mAh. Autonomia este una foarte bună, și pot spune faptul că telefonul m-a impresionat la acest capitol. Bateria rezistă o zi și cam 5-6 ore în condiții de utilizare intense. În condiții medii însă, ori dacă nu foloseșți 2 cartele și internet non-stop (cam așa cum fac eu), cu smartwatch conectat tot timpul prin Bluetooth și asemenea lucruri, bateria o să te ajute lejer pe parcursul a 2 zile. Cu ecranul non-stop pornit, bateria ține puțin peste 6 ore, ceea ce mi se pare din nou un rezultat foarte bun.
Dacă vorbim de încărcare, aceasta este una super-rapidă, însă atenție, trebuie să foloseșți atât încărcătorul, cât și cablul din pachet pentru asta.
Ca să îți dau niște exemple, de la 2 la 100%, s-a încărcat în 1 oră și 17 minute, sau de la 17 la 100% în 58 de minute.
La capitolul baterie așadar, mă declar foarte mulțumit de noul P30 Pro. Să nu uit să precizez, poate fi încărcat rapid și wireless, dar acum vine și cu Reverse wireless charging, ceea ce înseamnă că poți încărca și alte dispozitive wireless din bateria telefonului.

Sunet
Sunetul se aude bine, clar, proiectat însă doar prin difuzorul din partea de jos, singurul difuzor de altfel. Cu toate acestea, nu m-a impresionat prea tare.
Lucrul care mi-a plăcut e însă faptul că difuzorul cască e montat acum sub ecran, și că funcționează excelent.
Alte informațîi pe care merită să le trec în listă sunt legate de faptul că P30 Pro vine cu Android 9 la bord și cu EMUI 9.1.

Ce mi-a plăcut?
Am vrut să fac o listă rapidă cu lucrurile care mi-au plăcut la Huawei P30 Pro:
1.Design-ul mi se pare foarte reușit, iar telefonul se ține foarte bine în mână. Cu toate că varianta testată este una clasică, mi-ar fi plăcut unul pe Aurora Blue sau Breathing Crystal. Îți las aici un link cu toate variantele de P30 și P30 Pro.
Ecranul are niște culori care mie mi-au plăcut.
2.Camera, despre care o să discutăm în alt articol separat.
3.Senzorul de amprentă în ecran, funcționează impecabil (dar ai și deblocare facială, foarte rapidă și ea)
4.Caracteristici hardware de top
5.Autonomia și timpul de încărcare, 2 lucruri care m-au impresionat.
6.Poți încărca telefonul wireless și poți încărca și alte dispozitive wireless.
7.P30 Pro este dual-SIM.
8.În timpul apelurilor, auzi sunetul prin ecran. Deloc deranjant, ba chiar foarte interesant. Sfatul meu este să nu ții la maximum sonorul în timpul apelurilor, pentru că o să audă ceea ce vorbeșți la telefon și cei din jurul tău.
9.Are senzor IR, poate fi folosit ca telefomandă.

Ce nu mi-a plăcut la Huawei P30 Pro
Sunt destul de critic cu telefoanele de top, în principal pentru că am așteptări mari și pentru că ar trebui să te impresioneze încă de la prima vedere. În sensul asta, au fost și câteva lucruri care nu mi-au plăcut:
1.Pachet fără prea multe accesorii. Mă așteptam la o husă, un adaptor sau alte asemenea lucruri. Ideea e însă că dacă îl achiziționezi în perioada următoare, poți să primeșți un smartwatch Watch GT cadou.
2.Fără folie pe telefon.
3.Sunetul care nu e stereo și nu mi se pare suficient de puternic.
4.Nu îi poți adaugă un card micro SD.

În final, dacă mă întrebi pe mine, pot trece cu ușurință peste toate lucrurile care nu mi-au plăcut atât de mult, însă mi se pare important să spun și lucrurile care pe mine personal nu m-au încântat.
La dezavantajul cu folia, poți beneficia foarte ușor de o asigurare Premium un an de zile pentru P30 și P30 Pro, dacă îl achiziționezi de la Orange, până pe 15 mai. Mai multe detalii aici.

Concluzie
Folosesc deja Huawei P30 Pro de peste 2 săptămâni și pot spune că telefonul mi se pare minunat. Nu am reușit să îmi fac o părere despre P30, însă modelul PRO face toți banii și ți-l recomand cu drag. Camera foto m-a uimit, iar per total, P30 Pro vine într-un pachet capabil să facă față cu brio tuturor încercărilor la care poți supune un smartphone în următorii ani.
În plus, îți “vând” un pont. Orange are o campanie buy-back în care dacă aduci un telefon funcțional mai vechi de la Huawei și vrei să îți cumperi un P30 sau P30 Pro, ai parte de o reducere de 100 de euro. Foarte interesant, nu? Ai mai multe detalii aici.
Nu uita de review-ul pachetului foto! În curând, pe site!

1 Readers Commented

Join discussion
  1. Pingback: Review Cameră Telefon - Huawei P30 Pro | 21 apr., 2019

    […] articole despre unboxing și prima impresie pe care am avut-o despre acest telefon, dar și despre părerea mea cu bune și mai puțin bune la P30 […]

Ai ceva de zis?