Cum am rezolvat problema roamingului in afara Uniunii Europene

Atunci cand plec in afara tarii una din principalele probleme care ma preocupa este internetul pe telefonul mobil. O sa spuneti pai in SEE (adica UE + Norvegia, Lichtenstein si Islanda) ai internet sa iti ajunga. Dar cum va descurcati atunci cand plecati in afara spatiului SEE unde 1MB costa in principiu 8 euro fara TVA. Adica o simpla deschidere a aplicatiei Facebook de exemplu va scoate din buzunarul vostru cel putin 20 de euro.

Recent am fost in Statele Unite ale Americii si Turcia unde internetul inclus in abonament nu este valabil. Am incercat sa gasesc cea mai buna varianta pentru ca varianta WiFi-ului in tarile unde calatoresti nu e intotdeauna cea mai buna.

Singurul operator unde am gasit cea mai avantajoasa optiune de roaming in afara Uniunii Europene a fost Vodafone Romania. Si nu vorbim de 50 de MB la 25 – 30 de euro ci de o optiune care va pune la dispozitie 1000 de MB in afara UE plus 100 de min efectuate/primite sau sms-uri la 15 euro. Faza cea mai tare e ca poti activa cate optiuni vrei iar beneficiile se cumuleaza. Astfel optiunea Roaming 15 iti pune la dispozitie 150 de GB in Romania, 6.7 GB in SEE, 2000 de min in nationale si SEE, 200 de SMS-uri nationale si SEE, 1GB si 100 de min in restul lumii in roaming si minute nelimitate catre Vodafone Italia.

M-am gandit la toate variantele. Cumpar o cartela din tara respectiva. In SUA pe Lycamobil o optiune se ridica pe la 20 de euro. Nu vreau sa ma mai gandesc la AT&T, Verizon sau T-Mobile unde preturile sunt cu mult mai mari. Daca alegi varianta abonament si vrei sa activezi o optiune ea se face pe o perioada de 12 luni si nu e nici o afacere pentru ca nu cred ca ai nevoie lunar de o optiune de roaming in afara UE sau SEE . In concluzie daca pleci in vacanta in Tailanda  cu 15 euro ai rezolvat problema comunicatiilor. Hai sa ne gandim ca1000 MB la pretul standard costa cam 8000 euro iar 100 de minte cam 120 de euro. Si cu asta cred ca am spus tot despre avantajele acestei optiuni de roaming. Daca iti trebuie mai mult internet in zona SEE ai si varianta de 35 de euro 15.6 GB.

Tarile din afara Spatiului Economic European (SEE) pentru Oferta 15 cu roaming: Australia, Canada, Elveția, Hong Kong, India, Indonezia, Israel, Japonia, Jersey, Kenya, Kuweit, Malaezia, Macedonia, Republica Moldova, Qatar, Serbia, Singapore, SUA, Thailanda, Turcia, Vietnam

Nu exista comentarii.

Ai ceva de zis?