De cam 4 săptămâni folosesc zilnic telefonul Samsung Galaxy A50. După o vreme în care am folosit Samsung Galaxy S10+, am vrut să văd cât de bun este unul din cele mai căutate telefoane din zona medie, dar și cum se comportă acesta, folosit zilnic.
În cutie, telefonul vine însoțit de încărcător cu cablu de date, căști și cărticele, împreună cu cheița pentru slotul SIM. Trebuie să specific însă faptul că lungimea cablului de date din pachet este de 80 cm, ceea ce te limitează puțin în cazul în care nu ai un alt cablu de o lungime mai mare.

Prima impresie
Prima impresie pe care am avut-o când am butonat telefonul este că e un telefon destul de mare, dar care arată foarte bine. Eu am primit la teste un Galaxy A50 în varianta pe alb, iar timp de 4 săptămâni, telefonul a atras destul de multă atenție printre cunoscuți. Deși spatele e destul de cunoscut și seamănă cu cel al lui A7 (2018), fața telefonului are un nou design (asemenea seriei Galaxy A 2019), lucru care atrage atenția. În mână, telefonul se simte bine, si nu pare deloc greu. Galaxy A50 măsoară 74,4 mm pe 158,5 mm pe 7.7 mm grosime și cântărește 166 de grame. Ce mi-a plăcut însă e că nu devine obositor după 1-2 ore de utlizare.
Marginile sunt vopsite în culoarea aluminiului, iar spatele, de un alb lucios, îți dă impresia că este din sticlă. Adevărul este însă că rama și spatele sunt din plastic, dar cei mai mulți nu vor observa acest lucru.
În partea de jos, se afla jack-ul audio de 3,5 mm, port-ul USB-C, un microfon si difuzorul, în partea din stânga se află slot-ul SIM, în partea din dreapta se află butonul pentru pornit/oprit și cel pentru volum, iar sus se află un alt microfon.

Ecran și luminozitate
Ecranul este unul Super AMOLED, FullHD+, de 6.4 inch în diagonală și o rezoluție de 2340 pe 1080 de pixeli. Acest ecran cu waterdrop se numește Infinity-U Display și trebuie să îți spun că arată foarte bine! Cum sunt fan al ecranelor sAMOLED, care au culori foarte bune, nu am nici un lucru de reproșat acestui ecran. Luminos chiar și în condiții de luminozitate puternică, naturală.

Hardware și performanță
Samsung Galaxy A50 vine într-un pachet hardware foarte interesant. Telefonul are un procesor Octa-core, de 2.3 GHz, Exynos 9610, o memorie RAM de 4 GB și o memorie internă de 128 GB, ce poate fi extinsă cu până la 512 GB (cu un card microSD). Memoriile au capacități bune, însă procesorul este unul din zona medie. Per total, un pachet hardware bun, mai ales pentru acest preț.
La capitolul jocuri și multitasking, telefonul s-a descurcat bine. Am rulat PUBG fără probleme, am ascultat muzică, am folosit diverse aplicații și l-am folosit pe A50 ca pe telefonul unui tester IT (sau altfel spus, destul de intens). La final, mă declar mulțumit de telefon din punct de vedere hardware.

Cameră
Camera principală a lui Galaxy A50 are 3 senzori foto.
Cei 3 senzori sunt poziționați unul sub celălalt, în partea stângă a telefonului, aliniați într-un dreptunghi ce iese puțin din carcasa telefonului, lucru pe care l-am mai întânit și la seria A de anul trecut. Sub senzori se află desigur și un bliț.
Revenind la senzori, trebuie să va zic faptul că cei 3 au: 25MP, acesta fiind senzorul principal, 8 MP, acesta fiind senzorul wide și 5 MP, acesta fiind un senzor de adâncime.

Samsung Galaxy A50 îți une la dispoziție 2 feluri de a fotografia: wide sau normal. În modul automat o să găsești un comutator cu ajutorul căruia poți schimba între cele 2 moduri de fotografiere. Pe lângă acestea, telefonul oferă mai multe moduri de filmare/fotografiere și anume: panoramă, pro, focalizare live (folositor pentru portrete), foto (automat), video, filmare cu încetinitorul și filmare accelerată.
La portrete telefonul are un mod bokeh destul de bun, însă nu a reușit să mă impresioneze. Un mare plus e faptul că în opțiuni ai modul optimizator scenă, care folosește inteligența artificială pentru a-ți modifica setările camerei și a obține cele mai bune poze pe care telefonul le poate face. Camera foto se descurcă bine, mai ales în condiții de lumină naturală, unde pozele realizate chiar mi-au plăcut.
Dacă vorbim de video, rezoluția maximă la care poți filma este FullHD+, iar clipurile filmate sunt unele bune spre foarte bune.
Camera frontală are un senzor de 25 de MP, care se descurcă foarte bine și realizează selfie-uri reușite. Ai și aici parte de 2 mod-uri din care poți alege: unul wide si unul super-wide. Din punct de vedere al camerei frontale, nu am avut nimic de reproșat, ba chiar am fost mulțumit.

Autonomie
Bateria lui Samsung Galaxy A50 este de 4000mAh. Autonomia este una bună, telefonul rezistând cam o zi în condiții de utilizare intense. Încărcarea este una rapidă, încărcătorul din pachet fiind cel pe care Samsung îl folosește de la Galaxy S6, până în prezent. Încărcarea de la 0 la 100% se realizează în cam 1 ora și 50 minute, în funcție și de folosirea (sau nu) a telefonului în timpul incarcarii. Per total am fost mulțumit și de baterie și autonomie, dar ce mi-a plăcut la banii aceștia e că primești încarcare rapida!

Sunet
Sunetul e proiectat doar prin difuzorul din partea de jos. Sincer, Galaxy A50 nu m-a prea impresionat la capitolul sunet.
Samsung Galaxy A50 vine cu Android 9.0 la bord și în timpul testării am avut parte și de un update, la One UI 1.1.

Vorbind de alte opțiuni, Galaxy A50 este un telefon dual-SIM, cu deblocare facială, senzor de amprente în ecran, jack audio de 3,5 mm, dar și alte opțiuni software pe care le găsești pe telefoanele cu un preț dublu sau triplu (Bixby, pop-up-uri pentru aplicații, ridicare pentru activarea ecranului, mod simplu, gesturi pe ecran).
Legat de senzorul de amprente, acesta m-a dezamăgit puțin. Sincer, mi s-a părut că funcționează cam greu, iar citirea amprentei durează cam 1 secundă, 1 secundă și jumătate. De multe ori însă, am apelat la deblocarea facială, care a funcționat fără probleme.

Concluzie
Bun, e cam vremea de o concluzie după aceste săptămâni cu Galaxy A50. Merită telefonul banii?
Samsung Galaxy A50 are un preț estimativ de 1700 Lei, DAR, la momentul actual, am văzut o promoție în care telefonul are un preț de 1350 de Lei, așa că îți las aici un link. Dacă stau să mă gândesc, Galaxy A50 este un telefon cu un pachet hardware bun, cu un pachet foto care face niște fotografii bune și cu un design foarte atrăgător. La acest preț promoțional, A50 mi se pare un telefon care face toți banii și te încurajez sa îl iei în calcul în momentul în care cauți un nou telefon.