Review telefon Samsung Galaxy A80

Revin cu un alt review al unui telefon utilizat zilnic, timp de 4 săptămâni, și anume Samsung Galaxy A80, care m-a atras din prima cu camera rotativă.
Vorbind în primul rând de pachet, telefonul vine însoțit de încărcător cu cablu de date, cășți (pe USB-C) și cărticele, împreună cu cheița pentru slotul SIM. De această dată însă, încărcătorul este unul nou, cu o altă tehnologie, ce poate încărca telefonul cu până la 25 W. Cablul este si el USB-C la USB-C.

Prima impresie
Prima impresie pe care am avut-o când am butonat telefonul este că e un telefon frumos, fără margini, dar MARE. Sunt mare fan al seriei Note (joi am participat si la lansarea la noi în țară, dar A80 chiar este un telefon mare). Eu am primit la teste un A80 în varianta pe alb (Ghost White), dar el e disponibil și pe Phantom Black și Angel Gold.
La primele utilizări, telefonul pare mare în mână și destul de greu. Măsoară 165,2 mm pe 76,5 mm pe 9,3 mm grosime și cântărește 220 de grame (mai mare și mai greu chiar și decât S10+).
În partea de jos, se afla slot-ul SIM (telefonul este dual-sim, fără loc de card), port-ul USB-C, un microfon si difuzorul, în partea de sus se află un microfon, în partea stângă se află butoanele pentru volum, iar în partea dreaptă se află butonul pentru pornit/oprit. La A80 lipsește jack-ul audio de 3,5 mm, căștile din pachet fiind pe USB-C.

Ecran și luminozitate
Ecranul este unul Super AMOLED, de 6,7 inch în diagonală și o rezoluție FullHD+. Are cam cel mai mare ecran din „Galaxie”, cu margini foarte foarte mici. E o plăcere să te uiți la un film/serial ori să te joci pe A80. Îmi place însă faptul că telefonul vine cu folie de protecție deja montată pe ecran.

Hardware și performanță
Samsung Galaxy A80 vine într-un pachet hardware bun, cu un procesor Octa-core, de 2.2 GHz, Snapdragon 770, o memorie RAM de 8 GB și o memorie internă de 128 GB, dar atenție, memorie pe care NU o poți extinde cu un card microSD.
Galaxy A80 s-a descurcat bine la orice probă la care a fost supus în cele 4 săptămâni de teste. Am rulat 2 aplicații simultan pe ecran, muzică și jocuri, fără oboseală. M-am jucat din nou PUBG fără probleme, cu rezoluția la maximum și am fost mulțumit.

Camera
Probabil camera lui A80 este una din cele mai mari atracții ale telefonului. Vorbind de o cameră care se ridică si se întoarce de pe spate, în față, la nevoie. Camera lui Galaxy A80 are 3 senzori foto, așezați într-un oval care se întoarce.
Cei 3 senzori au: 48MP, acesta fiind senzorul principal, wide; 8 MP, acesta fiind senzorul ultra-wide și un senzor ToF, despre care am mai vorbit și la alte telefoane.
Samsung Galaxy A80 îți pune la dispoziție 2 feluri de a fotografia: wide sau normal (la selfie chiar 3 moduri). Modurile pot fi comutate în modul automat, cu ajutorul unui comutator. Pe lângă acestea, telefonul oferă mai multe moduri de filmare/fotografiere, incluzând cam toată suita de moduri ale camerei de la Samsung, dacă mă întrebi pe mine.

La portrete telefonul are un mod bokeh bun, dar mie mi-a plăcut camera super-wide (cam ultimul trend în ziua de azi). Desigur, pe A80 ai modul optimizator scenă, care folosește inteligența artificială pentru a-ți modifica setările camerei și a obține cele mai bune poze pe care telefonul le poate face. Nimic nou, dar in cele 4 săptămâni de teste am fost satisfăcut de camera foto.
În același timp, la nevoie, ai același pachet de camere și pe față, care face niște selfie-uri WOW.

Autonomie
Bateria lui Samsung Galaxy A80 este de 3700 mAh. Autonomia este una bună, telefonul rezistând lejer o zi în condiții de utilizare intense. Încărcarea este una super-rapidă, de 25W, iar de la 0 la 100% se realizează în cam 1 ora și 30 minute, în funcție și de folosirea telefonului sau nu în timpul încărcării.

Sunet
Sunetul se aude bine, clar, fiind proiectat doar prin difuzorul din partea de jos, însă nu m-a impresionat.
În timpul apelurilor, cum telefonul nu are cască, sunetul se aude prin ecran. Volumul e destul de ridicat, însă cam schimbă vocea interlocutorului.

Samsung Galaxy A80 vine cu Android 9 la bord, cu versiunea de One UI 1.1.
Galaxy A80 este un telefon dual-SIM, nu are deblocare facială, nu jack audio de 3,5 mm, dar dispune de diferite funcții și opțiuni software: pop-up-uri pentru aplicații, ridicare pentru activarea ecranului, mod simplu, gesturi pe ecran.

Legat de senzorul de amprente, A80 are un senzor de amprentă sub ecran. Sincer, l-am folosit la început, apoi am lăsat telefonul fără mod de deblocare deoarece mi s-a părut că deblocarea durează cam mult. Cum nu poți avea deblocare facială, mai rămâne cea clasică prin parolă, pin, cod, deci am fost cam dezamăgit la aspectul legat de blocare-deblocare.

Concluzie
Dupa 4 săptămâni de utilizare a venit momentul întrebării decisive. Merită A80 banii?
Încă de la apariție, Galaxy A80 mi-a atras atenția într-un mod pozitiv. După ce l-am testat in acest timp, am văzut că Samsung a cam testat piața cu un telefon pe care a pus destul de multe lucruri noi: camera cu senzor ToF, camera rotativă, ecran fără margini, eliminarea jack-ului audio, eliminarea difuzorului de tip cască, cu sunet în timpul apelurilor din ecran, baterie mai mare cu o nouă încărcare de până la 25 W.

La momentul actual, Samsung Galaxy A80 are un preț estimativ de 2800-2900 Lei – îți las aici un link. Trecând peste senzorul din amprentă mai lent, m-am înțeles cu A80 foarte bine, de la poze, la ecran, jocuri, design si sunet. În plus, am cam impresionat toți cunoscuții cu camera rotativă și calitatea pozelor realizate. Dacă ești în căutarea unui telefon nou, cu ecran mare și specificații bune, îți recomand să te duci și să vezi dacă A80 ți se potrivește. Am văzut acum câteva zile și o promoție, telefonul având un preț de 2650 lei, iar la acest preț, A80 mi se pare un telefon foarte interesant.

Nu exista comentarii.

Ai ceva de zis?