2 prototipuri de televizoare, de la Panasonic

La IFA, Panasonic a prezentat două prototipuri de televizoare care ilustrează obiectivul companiei privind depășirea limitelor televiziunii.
Un prototip, supranumit “MegaCon” de la Mega Contrast, folosește straturi duble de cristale lichide LCD pentru nuanțe de negru profund care rivalizează performanțele unui TV OLED, furnizând în același timp un grad ridicat de luminozitate.
Al doilea prototip este un OLED transparent, rezultat în urma unui proiect conceptual de cercetare desfășurat de Panasonic și Vitra.

MegaCon
Prototipul de monitor cu strat dublu de cristale lichide “MegaCon” a fost dezvoltat intern folosind un modul fabricat de Panasonic și incorporează peste jumătate de secol de experiență în televiziune.
Acesta folosește un panou exterior 4K de înaltă performanță cu un panou interior monocrom pentru a modula retro luminozitatea LED directă, asigurând acorduri fine ale luminozității la nivel de pixel și un raport de contrast de 1,000,000:1, o valoare încă neatinsă de ecranele LCD.
Mai mult decât atât, spre deosebire de ecranele LCD cu panouri duble, urmând feedback-ul comunității de la Hollywood, acesta dispune de un unghi de vizualizare foarte amplu, fără nicio pierdere a fidelității culorii utilizând o tehnologie Panasonic unică pentru a elimina orice efect parallax între panourile duble.

OLED transparent
Ecranul OLED transparent, care se aseamănă cu o vitrină din sticlă, este încorporat într-o ramă din lemn care susține ceea ce pare a fi o foaie de sticlă. Astfel se încadrează în mod natural în orice spațiu modern de locuit. Totuși, în momentul în care este pornit, acesta prinde viață, transformându-se într-un ecran OLED.
Ecranul OLED transparent se transformă dintr-un obiect pasiv într-un element activ și dinamic, din ceva gândit pentru a fi element de decor într-un generator de divertisment.

Nu exista comentarii.

Ai ceva de zis?