Review cea mai bună cameră auto DVR? Navitel R400 NV (cu Night Vision)

Săptămânile trecute am primit la teste 2 camere auto DVR de la Navitel, printre care R1050, dar și R400 NV, aceasta fiind o cameră auto ”de buget”.
Cum nu e prima cameră auto de la Navitel pe care o testez, sunt curios ce poate R400 NV atât ziua, cât și noaptea, camera având și mod de noapte.

Ce se află în pachet
Pe lângă R400, în pachet se mai găsesc 2 suporți pentru parbriz, unul cu sticker (un sticker cu adeziv deja montat și unul de rezervă-de la 3M), unul cu o ventuză mică dar foarte puternică, un încărcător auto cu cablul de 3,5 m lungime, manualele de utilizare, un cablu scurt USB 2.0-mini USB pentru a conecta camera la calculator/laptop, o licență pentru aplicația de navigație a celor de la NAVITEL (Navitel Navigator), pe care o poți descărca și folosi la capacitate maximă, gratuit, 12 luni. În plus, specific camerelor de la Navitel, ai și în pachet o lavetă cu care poți șterge obiectivul camerei.
Un plus la R400 NV mi se pare faptul că vine cu 2 suporți pentru parbriz în pachet, lucru care îți permite să folosești camera în mai multe mașini, sau să muți suportul cu ventuză de câte ori vrei.

Cum se instalează?
Pentru că în pachet sunt 2 suporți, camera poate fi prinsă în parbriz fie cu ajutorul suportului cu ventuză, fie cu ajutorul celui cu sticker cu dublu adeziv.
Fixezi mai întâi suportul de parbriz, fixezi camera în suport, apoi o conectezi la încărcătorul din pachet, care îți permite să ascunzi cablul chiar și prin stâlp și bord, astfel încât să nu fie vizibil. Desigur, înainte de a putea înregistra imaginile din trafic trebuie să introduci un card MicroSD.
Vorbind despre design, R400 NV este o cameră dreptunghiulară, cu un ecran de 2.7 inch în diagonală. Ca dimensiuni, camera are 9 cm pe 5 cm pe 3 cm.
Navitel R400 NV are 5 butoane, un difuzor integrat, un microfon și un port Mini USB, un slot pentru cardul Micro SD și un ”buton” de reset. Din cele 5 butoane, un buton e pentru pornit/oprit, situat în partea de sus, 2 butoane din partea stângă sunt pentru a accesa meniul și a începe/opri filmarea, iar 2 butoane din dreapta sunt pentru a derula prin mediu. Meniul este foarte intuitiv, specific dispozitivelor de la Navitel, iar butoanele mi s-au părut bine plasate si accesibile, chiar și când camera a stat pe parbriz.

Cum filmează?
R400 NV filmează la o rezoluție FullHD, cu 30 de cadre pe secundă, la un unghi wide, de 120 de grade. Formatul în care filmează este MOV, iar clipurile pot fi filmate în buclă, de 1/2/3/5/10 minute, iar camera poate realiza și poze, la o rezoluție maximă de 3 MP. Navitel R400 funcționează cu un card Micro SD, de până la 64 GB, dar eu am folosit unul de 16 GB, care mi-a asigurat aproape 3 ore de filmare la rezoluție maximă. După ce spațiul de pe card a fost ocupat, camera a început să înregistreze peste vechile clipuri.

Imaginea filmată mi s-a părut foarte bună, atât pe timp de zi, la lumină naturală, cât și pe timpul nopții, camera având vedere de noapte. Eu am filmat cu camera în ultimele zile în București, dar și când am fost plecat la munte, pe Transfăgărășan. Mi-a plăcut modul în care filmează, iar legat de claritate, poți vedea numărul mașinilor din trafic destul de ușor, în filmare. Pe timp de noapte se descurcă foarte bine în comparație cu alte camere auto, R400NV filmând destul de clar și când drumul nu era iluminat public, ci doar de farurile mașinilor.
Am văzut camera în acțiune pe munte, unde imaginile sunt clare, deși în parbriz se reflectă un fagure central din bord. În tunelurile slab sau deloc iluminate, imaginile sunt reașteptat de bune pentru o cameră auto DVR.
Din punct de vedere al filmării și al clarității acesteia, deci, nu am nimic de reproșat lui R400NV, ba chiar mi-a plăcut și primește o mare bilă albă la acest capitol.
Mai jos sunt câteva capturi din filmările pe care le-am făcut cu Navitel R400NV pe Transfăgărășan. Deși sunt doar niște capturi, lucrurile se văd destul de clar. În realitate, filmarea este fluidă si mai clară decât capturile pe care le-am făcut.

R400 NV are și un senzor gravitațional integrat, care o va face să pornească înregistrarea în caz de impact/modificări ale forței G, dar din nou am preferat să țin camera pornită cât timp am condus, decât să apelez la această funcție.

Ce autonomie are?
Legat de baterie, Navitel R400 NV are o baterie integrată de 100 mAh. Dacă bateria e încărcată, poți filma cu camera cam 1 minut pe baterie, dar eu am folosit-o mereu conectată la încărcător.

Merită Navitel R400 NV banii?
Pe final, camera auto DVR Navitel R400 NV mi-a plăcut. La un preț actual de 300 Lei, Navitel R400 NV mi se pare cea mai bună variantă de buget pentru o cameră auto DVR de pe piața din țara noastră și o recomand cu drag.
Navitel R400 NV poate fi achiziționată de aici.

Nu exista comentarii.

Ai ceva de zis?