Review Căști Elari NanoPods

Elari este o companie apărută de curând în țara noastră, dar care aduce câteva gadget-uri interesante, printre care căști, boxe, baterii externe și ceasuri smart, pentru copii.
Am primit la teste așadar modelul NanoPods , o pereche mică de căști, wireless, de la Elari.

Cu ce vin în pachet?
Vorbind de pachet, căștile vin în dock, alături de un cablu scurt USB 2.0 – Micro USB, 4 dopuri suplimentare și desigur, garanție și manual de utilizare.

Cum stau/se simt în urechi?
NanoPods sunt foarte ușoare, greutatea fiind de doar 6 grame. Le-am purtat în mai multe zile, iar greutatea nu mi s-a părut o problemă. Stau foarte bine în urechi, ba chiar am și alergat ori sărit de câteva ori și nu au dat vreun semn de nesiguranță în ureche. Un mare plus la acest capitol.

Cum se conectează?
La prima conectare e nevoie să împerechezi mai întâi căștile, ca mai apoi să le poți conecta la un device. Că tot veni vorba de asta, le poți conecta atât la telefon sau tabletă, cât și la un laptop, prin Bluetooth.
La următoarele conectări, ca în cazul oricărui device cu Bluetooth, conexiunea va fi realizată instant.
Împerecherea inițială se realizează ținând apăsat butonul de pornire de pe ambele căști (acestea fiind situate una lândă alta), până lumina LED-urilor devine albă. În acest timp primești diferite mesaje de împerechere ori aprindere, dar e cam greu să apeși pe ele cât timp le ai în ureche, deci îți recomand să le împerechezi bazându-te pe lumina pe care o au, nu pe sunet.
Vorbind de mesaje de împerechere și de întâmpinare, acestea sunt în limba engleză. De asemenea, auzi un mesaj și în momentul în care ambele căști sunt conectate, dar și când închizi căștile.
Dacă vrei să folosești doar o cască din cele 2, o pornești și te poți conecta la ea fără probleme.

Cum se aud?
Sunetul pe care NanoPods îl emite e foarte bun. Ba chiar, sincer să fiu, mă așteptam la un sunet mai slab, însă mă declar satisfăcut de calitatea sunetului. Bass-ul e prezent, vocea se aude bine, calitatea fiind una bună.
NanoPods pot fi folosite și ca Handsfree, ele având și microfon. În acest caz, doar o cască din cele 2 va funcționa (standard casca dreaptă fiind cea de tip Handsfree). Ca Handsfree, totul funcționează din nou bine, atât sunetul recepționat, cât și cel transmis fiind clare. Ba mai mult, în momentul în care te sună cineva, Elari NanoPods îți și spune ce număr de telefon te apelează.
Un lucru care nu mi-a plăcut e faptul că după cam o oră, o oră și jumătate de utilizare, căștile încep să devină puțin cam incomode.

Care este autonomia?
Căștile au o baterie de 50 mAh, care asigură teoretic o autonomie de 3 ore și jumătate. În realitate, am reușit să ascult muzică cam 3 ore, lucru care mi s-a părut foarte convenabil și aproape de adevăr. Desigur, carcasa funcționează ca o baterie, fiind chiar standul de încărcare al căștilor. Cu o capacitate de 250 mAh, carcasa ar trebui să încarce căștile de cam 4-5 ori, lucru care se întâmplă și cu carcasa închisă.
NanoPods se încarcă foarte simplu, doar le apropii de carcasă, în fiecare locaș și sunt trase automat (magnetic), apeși butonul din centru, iar acestea se încarcă, în buzunar sau oriunde le-ai pune.
Carcasa (ce are un port micro-USB) și implicit căștile pot fi încărcate cu ajutorul unui cablu micro-USB și îți recomand să le incarci la laptop, nu la încărcătorul de la telefon. Încărcarea completă dureaza în jur de 2 ore.

Merita Elari NanoPods banii?
Am testat Elari NanoPods în ultimele 3 săptămâni, iar în urma utilizării acestor căști, am rămas cu o parere bună. Să ai o pereche de căști care se aude bine în orice buzunar, în rucsac sau într-un mic sertar, pe care să le poți folosi mereu, care nu au fir ce se încurcă, nu rămân fără baterie și pe care le poți folosi și ca handsfree, e foarte atractiv. La un preț de 299 de Lei, la momentul actual, Elari NanoPods pot fi achiziționate de aici sau aici și te încurajez sa le iei în considerare în momentul în care cauți să îți achiziționezi o astfel de pereche de căști.

Nu exista comentarii.

Ai ceva de zis?