HTC VIVE COSMOS a fost lansat oficial în România

În urmă cu 2 zile am fost la un eveniment al celor de la HTC, eveniment în cadrul căruia a avut loc lansarea sistemului VR HTC Vive Cosmos, cam cel mai performant asemenea sistem de pe piață.

Din punct de vedere al design-ului, noul Vive arată foarte bine, combinând negrul cu un albastru atrăgător. Configurarea este una simplificată, care face ca trecerea în realitatea virtuală să fie mai rapidă și mai ușoară ca până acum.
Designul flip-up unic permite utilizatorilor să treacă de la spațiul real la realitatea virtuală în doar câteva secunde – fără a întrerupe însă călătoria VR. Confortul și ergonomia superioare permit experiențe VR mai îndelungate, iar căștile integrate on-ear asigură un sunet complet imersiv. Totodată, Cosmos dispune de controlere complet reproiectate, care maximizează funcționalitatea în VR și oferă confort extins în timpul sesiunilor lungi de joc. De asemenea, Cosmos este compatibil cu adaptorul Vive Wireless, disponibil pentru acei utilizatori care vor să se miște în VR fără a fi legați de un cablu (acesta trebuie însă achiziționat separat).

Vive Cosmos are șase camere cu senzori pentru o urmărire internă-externă mai cuprinzătoare și mai precisă. Rezoluția combinată este de 2880 x 1700 pixeli, noile ecrane LCD reducând distanța dintre pixeli și, combinate cu ecranele reale RGB, minimizând efectul de screen-door.

Conținut inclus
Vive Cosmos este headset-ul VR care oferă acces la conținut variat datorită abonamentului inclus Viveport Infinity de 6 luni. Viveport Infinity oferă acces nelimitat la sute de aplicații VR și jocuri foarte bine cotate, cum ar fi Fisherman’s Tale, Fujii și Ninja Legends, precum și clipuri video premium de la branduri de top, precum GoPro, Discovery Channel și Animal Planet. Odată cu lansarea Vive Cosmos, Viveport Infinity va adăuga titluri noi precum Doctor Who: The Edge of Time dezvoltat de Maze Theory, Playstack și BBC, Eleven Eleven dezvoltat de Syfy, Battlewake dezvoltat de Survios, Gloomy Eyes dezvoltat de Atlas V și 3dat, Swords of Gargantua dezvoltat de Yomuneco și Gumi, dar și MLB Home Run Derby dezvoltat de MLB.

Sistemul Vive Reality

Cosmos oferă o experiență de neuitat, ușor de configurat și de trecut în lumea virtuală, datorită noului sistem Vive Reality. Vive Cosmos este primul headset care oferă sistemul Vive Reality, o experiență software reimaginată pentru Vive. Sistemul Vive Reality este o filozofie inovatoare pentru VR, ce oferă o extensie a vieții pentru a face VR-ul să nu fie doar un agregator de aplicații, ci, mai degrabă, o trecere între lumi diferite. Cosmos va dispune de o interfață reproiectată pentru utilizatori, denumită Lens, pentru a accesa cu ușurință aplicații XR și Viveport Infinity, dar și de o pagină principală nouă și dinamică, denumită Origin. Origin este platforma de lansare pentru aplicațiile VR și experiențele interactive care se vor dezvolta în timp.

Alte specificații includ un ecran dual LCD cu diagonala de 3,4 inci, o rată de refresh de 90 Hz și un câmp visual de 110 grade. De asemenea, sistemul are căști stereo integrate, care pot fi schimbate însă cu orice pereche de căști cu jack de 3,5mm dorește utilizatorul.
Pentru conectivitatea la PC este necesar un USB 3.0, DisplayPort 1.2.
De asemenea, nu există cerințe minime de spațiu pentru poziția în picioare/așezat, dar pentruu modul room-scale este necesar un spațiu de minim 2m x 1,5m.

Cosmos poate fi achiziționat de la diferite magazine online, având prețuri începând de la 3949 lei.

Nu exista comentarii.

Ai ceva de zis?