REVIEW – Samsung Galaxy Note 10 – Aura Glow

Am testat Samsung Galaxy Note 10+ în ultimele săptămâni și mi s-a părut cel mai bun telefon din 2019. Aveam așteptări mai mari decât la celelalte ediții, iar în mare parte acestea au fost îndeplinite.
Note 10 și Note10 Plus au fost lansate în România pe data de 22 August, iar la mine la test telefonul a ajuns la mijlocul lunii Septembrie. Am primit la teste un Note pe varianta Aura Glow, ce are niște reflexii uimitoare. Desigur, am ales să testez variant Plus, fiind în continuare un fan al acestei variante (Plus).

Cu ce vine în pachet?
Trecând la telefon, acesta vine ambalat într-o cutie plină cu accesorii. Desigur, avem toată suita de accesorii cu care Samsung ne-a obișnuit în ultimul timp: încărcător cu cablu de date, cășți de la AKG cu dopuri de schimb (pe USB-C, însă), vârfuri de schimb pentru S-Pen și o pensetă cu care le poți schimba, un adaptor USB-C – micro USB și un adaptor USB-C – USB 2.0, cărticele, cheiță și desigur, garanție. Schimbarea e că acum căștile sunt pe USB-C, Note10 nemaiavând jack audio.

Design și prima impresie
Dacă vorbim de dimensiune, Note 10 Plus are 162,3 pe 77,2 pe 7,9 mm, cântărește 198 de grame și are un design schimbat față de predecesori. Ecranul este unul de 6,8 inch în diagonală de data aceasta, cu o rezoluție de 1440 pe 3040 de pixeli și un format de 19:9. Culorile sunt minunate, iar luminozitatea nu mi-a pus probleme niciodată.
Telefonul are sticlă și pe spate, iar desi design-ul a fost schimbat, îmi place că în continuare nu alunecă prea ușor atunci când planul pe care îl așezi e puțin înclinat.
Dacă vorbim de culoare, mi se pare că Aura Glow arată foarte bine, iar telefonul atrage atenția celor din jur. În plus, are niște reflexii indigo, care se văd diferit din orice unghi l-ai privi. În mână se simte foarte bine, iar sticla prezenta pe față și pe spate se unește cu ajutorul unei rame foarte subțiri, din metal. Parcă a fost făcut să fie tot timpul ținut în mână.
Pachetul de camere de pe spate a fost mutat în partea stângă, lucru nu foarte original, dar nu m-a deranjat cu nimic.
De asemenea, și camera frontală a fost repoziționată, fiind de această dată în partea de sus, dar în mijloc (nu într-o margine), înconjurată de ecran. M-am învățat repede cu poziția ei și nu m-a deranjat nici în jocuri, nici urmărind un clip sau un serial.
Dacă vorbim despre mutări, de acum butonul de blocare este pe partea stângă, împărțind spațiul cu Bixby. Îl blochezi si deblochezi de pe vechea tastă a lui Bixby, iar la o apăsare mai lungă ai diferite opțiuni de folosire (poate active Bixby, poate apărea meniul de închidere, poate deschide camera).

Hardware
Vorbind de hardware, Note10+ vine cu o memorie RAM de 12 GB și o memorie internă de 256 GB (însă mai e o variantă cu 12 GB ram și 512 GB memorie internă). Procesorul este Exynos 9825, asemănător la performanță cu Snapdragon 855, însă aici șțiți povestea cu regiunile și modelul de procesor. Din punct de vedere hardware, nu am ce să îi reproșez. Se mișcă foarte bine, nu a dat niciun semn de oboseală, deși l-am folosit din plin, m-am jucat pe telefon sau chiar am ascultat muzică de pe YouTube și am navigat pe internet în același timp, împărtind ecranul în 2, sau chiar am făcut poze în acest timp. Mai mult, cu noile update-uri, o să ai parte de o experiență de gaming foarte bună, iar la nevoie, în loc să se încălzeasca, telefonul o sa scadă rezoluția și o să micșoreze volumul sunetului. Toate pentru a-ți proteja bacteria și procesorul pe termen lung, dar și pentru a-ți oferi o experință mai plăcută, fără să se încălzească.

Camera
Tot ajuns la poze și cameră, am în continuare pretenții mari când vine vorba de pozele realizate cu un telefon de top în ziua de azi. Telefonul nu trebuie să se descurce doar “bine” atunci când capturezi poze, ci să te impresioneze. Face Note 10 acest lucru? Deși nu am apucat să testez camera prea bine, primind telefonul într-o perioadă aglomerată, pot spune că pachetul de senzori foto mi-a plăcut. Camera foto s-a descurcat foarte bine, iar pozele realizate mi-au plăcut. Am atașat mai jos câteva din pozele realizate în timpul perioadei de folosire.
Cei 4 senzori prezenți au: 12 MP, wide, cu f/1.5-2.4, 12 MP, cu f/2.1, 16 MP, acesta fiind senzorul ultra-wide și un sensor ToF. Camera de selfie are un senzor wide de 10 MP, care face poze foarte bune.

Senzorul de amprentă este situate desigur tot sub ecran, fiind unul foarte rapid. În caz că nu pui degetul suficient de rapid pe senzor și ai ridicat telefonul, poți apela cu încredere și la deblocarea facială. Desigur, față de modelul precedent nu mai poți beneficia de deblocarea cu ajutorul irisului.
Dacă vorbim de sunet, telefonul se aude foarte bine, sunetul fiind redat atât prin difuzorul din partea de jos, cât și prin difuzorul de tip cască. Mai mult, suportă și Dolby Atmos, care optimizează sunetul pentru filme, muzică, voce, ba chiar și jocuri. Jack-ul de 3,5mm a dispărut, iar cășțile din pachet, de la AKG (care în continuare se aud minunat), sunt cu port USB-C.
Ajuns la baterie, Note 10 are o baterie de 4300 mAh. Puțin mai mare decât cea de la Note 9, dar cu timp de încărcare mai mic. Deși telefonul suportă o încărcare de 45W, încărcătorul din pachet este de doar 25W, dar și așa se încarcă rapid. Spre exemplu, de la 1 la 100%, folosind desigur încărcătorul și cablul din pachet, încărcarea durează cam 1 ora și 15 de minute (în funcție și de cum folosești telefonul). În 30 de minute, se încarcă puțin peste 60%.

S-Pen
Un lucru care mi-a plăcut la Note 10 e că acum poți să foloseșți S-Pen-ul și de la distanță, dai și cu gesturi. Ai din nou opțiunea numită telecomandă, care ține S-Pen-ul conectat cu telefonul, prin Bluetooth. Îți arată nivelul bateriei și diverse funcții pe care S-Pen-ul le are și pe care poți să le folosești de la distanță. Spre exemplu, pe lângă faptul că poți să îl folosești pentru a intră în camera foto și a captura poze sau înregistra clipuri de la distanță, poți derula elemente din galerie, înregistra vocea, sau prezenta chiar un proiect în Powerpoint și derula diapozitivul următor sau anterior, prin gesture. Poți să modifici de asemenea volumul sau să schimbi piesa/clipul care rulează, prin gesturi. Pe măsură ce instalezi aplicații compatibile vei avea parte de mai multe opțiuni.
Desigur, Note 10 și Note10+ au certificare IP68, fiind rezistente la apă și praf, lucruri pe care le știam însă și de la modelele mai vechi.
Tot legat de funcții, acum îl poți conecta și la PC/laptop prin cablul de încărcare, prin funcția Link to Windows, funcție care îți dă posibilitatea să ai ecranul telefonului (și toate optiunile) pe ecranul computerului tău. De asemenea, aplicația DeX merge în continuare.

Concluzie
Pe final, pot spune că personal, m-am îndrăgostit de Samsung Galaxy Note 10+. E un telefon care îmi place și pe care aș vrea să îl am în buzunar tot timpul, dar care momentan mi se pare cam scump. Dacă ai un buget de 5000 Lei pentru un telefon, îți recomand să îți achiziționezi un Note10+, chiar pe variant Aura Glow. Îl poți cumpăra, spre exemplu, de aici sau aici.

Nu exista comentarii.

Ai ceva de zis?