Review – Căști Wireless Creative Outlier Active Sport

Acum câteva săptămâni am primit la teste o pereche de căști de la Creative, modelul fiind Outlier Active Sport, pe negru. Outlier Active sunt primele căști wireless de la Creative pe care le testez, dar am rămas cu o impresie foarte bună în urma testării și utilizării lor. Te invit să citești review-ul pentru a afla care este părerea mea despre această pereche de căști.

Cu ce vin căștile în pachet?
Vorbind de pachet, căștile de la Creative vin bine ambalate, lucru pe care l-am apreciat. Alături de căști, în pachet se mai găsește un cablu scurt, cu fir plat, USB 2.0 – Micro USB, 8 dopuri suplimentare (4 dopuri rotunde și 4 accesorii pentru un suport mai bun în momentul în care faci sport), un săculeț de catifea în care poți depozita și transporta căștile și desigur, garanție și manual de utilizare.

Cum se simt în urechi?
Outlier (Active) Sport sunt ușoare, greutatea fiind de 15 grame. Eu le-am purtat aproape în fiecare zi în perioada de teste, iar din punct de vedere al greutății, nu m-au deranjat.
Ce mi-a plăcut e că stau bine în urechi, fie că vorbim de dopurile simple, ori de cele cu suport suplimentar. Pe lângă cum stau în ureche, stau bine și după gât. Căștile au un mic accesoriu care îți permite să le strangi cablul cât de mult îți dorești, dacă ți se pare că lungimea acestuia este prea mare. Apropo, cablul are o lungime de cam 60 cm. Mie personal mi s-a părut lungimea perfectă și nu am avut probleme cu lungimea cablului. Plus ca are fir plat și nu se încurcă. Dacă nu le folosești și te grăbești sau vrei să alergi, te sfătuiesc să nu le ții după gât, pentru că există riscul de a aluneca.

Cum se conectează?
Creative Outlier Active Sport se conectează foarte ușor la device-uri. Le pornești și intră automat în procesul de împerechere. Le poți conecta la telefon, tabletă sau laptop, prin Bluetooth. Eu le-am folosit conectate la telefon și la laptop.
După ce te-ai conectat prima dată cu device-ul la căști, la următoarele conectări, ca în cazul oricărui device cu Bluetooth, conexiunea va fi realizată automat. Dacă nu te conectezi în câteva minute, în schimb, am văzut că se închid singure.
Outlier Sport are 3 butoane, unul central, puțin ieșit în relief, din care poți să pornești/oprești căștile, poți răspunde la telefon și poți închide apelul și 2 butoane care pot fi folosite pentru a mări și micșora volumul, dar și pentru a schimba piesa în următoarea sau precedenta, caz în care trebuie să ții apăsat pe butonul respectiv (+ sau -). De asemenea, pe lângă cele 3 butoane, mai e prezent și un microfon, un port micro-USB și un mic LED.
Un lucru pe care l-am apreciat e faptul că portul de încărcare este protejat de un capăcel de cauciuc, pe care îl poți da la o parte foarte ușor cănd încarci căștile, dar care le protejează de apă sau transpirație.

Cum se aud?
Sunetul pe care căștile Outlier îl au este foarte bun. Bass-ul se aude bine, vocea este clară, iar calitatea bună. Din punct de vedere al calității sunetului, mă declar satisfăcut. Căștile Creative Outlier Sport se aud foar bine.
Dacă alergi folosind căștile nu simți vreun disconfort sau că ies din urechi.
Un must al căștilor în ziua de azi este opțiunea de Handsfree, prezentă și pe Creative Outlier Active. În acest caz, când te sună cineva, poți răspunde foarte ușor, cu doar o mică apăsare de buton. Auzi interlocutorul în ambele căști, iar microfonul e cumva foarte aproape de gură, deci nu exista problemă că nu te vei auzi clar. Am folosit căștile și ca Handsfree și au funcționat fără probleme. Ba chiar în câteva au stat zile după gât, fiind folosite doar ca Handsfree.
Un alt lucru care mi-a plăcut e faptul că după o folosire continua de 2 ore, căștile nu sunt incomode.

Care este autonomia?
Căștile au o autonomie declarată de 11 ore. În realitate, am reușit să ascult muzică și să le folosesc cam 30 de ore, dintre care am ascultat muzică la ele cam vreo 6, iar în rest au fost conectate la telefon și au fost folosite ca Handsfree.
Outlier Sport se încarcă foarte simplu, cu ajutorul unui cablu USB 2.0 – micro USB. Desfaci capacul și le conectezi la laptop sau încărcător. Eu le-am încărcat la laptop, lucru pe care ți-l recomand și ție. Încărcarea completă dureaza în jur de 3 ore.

Merită Creative Outlier Sport banii?
Ajuns la final, după cam 3 săptămâni de teste, revin cu concluzia. Merită Creative Outlier Active Sport banii?
La momentul actual, căștile Creative Outlier Active Sport black au un preț de 240 lei (foarte bun) și pot fi achiziționate de aici sau aici. În plus, dacă vrei o culoare mai îndrăzneață, acestea sunt disponibile și pe albastru, verde sau portocaliu. La acest preț, Outlier Active Sport sunt o pereche de căști din materiale bune, care stau bine în urechi, sunt comode, ușor de folosit, rezistente, cu un sunet calitativ și cu o baterie foarte bună. Mi se par bune atât pentru sport, cât și folosite ca o pereche de căști normale (dar și ca Handsfree, la nevoie) și te încurajez să le iei în considerare în momentul în care cauți să îți achiziționezi o astfel de pereche de căști.

Nu exista comentarii.

Ai ceva de zis?