Review – Samsung Galaxy Watch Active2, cel mai bun smartwatch?

Acum aproape 3 săptămâni am primit la teste noul Samsung Galaxy Watch Active 2, în varianta de 40mm, pe negru. L-am purtat în fiecare zi și pot să spun că mi-a plăcut foarte mult. Dar te invit să citești tot review-ul pentru o părere detaliată.

Sunt un mare fan smartwatch-uri și în același timp, fan Galaxy Watch. Am testat mai multe modele de-a lungul timpului, inclusiv Gear S2 (normal și sport), Gear S3, Galaxy Watch. Nu am avut ocazia să butonez prea mult Galaxy Watch Active, dar Active 2 m-a atras din prima.

Cu ce vine în cutie
Ceasul vine bine ambalat în cutie, însoțit de încărcătorul wireless (mult mai mic decat la Galaxy Watch, spre exemplu), manualul de utilizare și certificatul de garanție.

Design și prima părere
Lansat pe la începutul lunii August, Galaxy Watch Active2 vine în două dimensiuni: 44mm și 40 mm în diametru și în două stiluri: aluminiu cu o bandă Fluoroelastomer (FKM) și oțel inoxidabil cu curea din piele. Cureaua este standard, de 20 mm, atât pentru versiunea de 44mm, cât și pentru cea de 40mm. Ce îmi place e că dacă vrei, poți schimba oricând cureaua cu una normală, pe aceeași dimensiune.
Eu am primit la teste varianta de 40 mm, fiind cea mai potrivită pentru încheietura mea, iar ceasul a venit cu o curea de silicon, foarte comodă la încheietură.

Ideea e că se potrivește cam la orice outfit. Vrei să porți o cămașă? Se potrivește fără probleme. Vrei să ieși la alergat în haine sport? Din nou, stă și arată bine la încheietură.

În plus, mi s-a părut foarte ușor, ba chiar mai ușor decât generațiile precedente, ori alte smartwatch-uri, cântărind doar 26 de grame.

Ecran și hardware
Vorbind de ecran, acesta este rotund, Super AMOLED, cu margini foarte subțiri (mai subțiri decât în cazul lui Active1), ecranul având 1,2 inch în diagonală.
O schimbare este legată de cadranul rotativ, o emblemă prezentă la multe modele de la Samsung, care acum a devenit digital. Doar glisezi pe marginea ecranului, iar cadranul se schimbă. Deși la început am fost sceptic legat de această schimbare, chiar a ajuns să îmi placă noul design și cadranul rotativ digital.

Dacă vorbim de specificațiile tehnice, Watch Active 2 are un procesor Exynos 9110, Dual core, de 1.15 GHz, o memorie RAM de 768 MB și o memorie internă de 4 GB (pentru poze, aplicații și muzică).

Cum se conectează la telefon
După ce pornești ceasul, urmează să te conectezi cu el la telefon. Dacă ai un telefon Samsung, lucrurile vor fi foarte simple. Activezi Bluetooth, te conectezi la ceas, iar apoi ești direcționat în aplicația Galaxy Wearable, unde ai la dispoziție orice aplicație, față de ceas ori setare pe care vrei să o faci. Nu mai trebuie să descarci nici o aplicație, telefonul având cam tot ce este necesar pentru o conexiune bună.
Dacă nu ai un telefon de la Samsung, însă, va fi nevoie să descarci aplicația Samsung Wearable, apoi Plugin, apoi S-Health. Să îți faci un cont Samsung și cam asta e tot. Ce e drept, mai sunt câțiva pași în plus și câteva aplicații de descărcat dacă nu ai un telefon Samsung, dar nu mi s-a părut vreo bătaie de cap.
Active 2 se conectează și la telefonele cu iOS, dar eu nu am putut încerca acest lucru. Știu însă încă de la modelele precedente că acest lucru era posibil și deloc complicat.
Ce mi-a plăcut e ca Active 2 are Bluetooth 5.0 și îl poți conecta și la o pereche de căști wireless, spre exemplu, astfel încât dacă ieși la alergat, îți poți lua doar ceasul și căștile și poți asculta muzica preferata liniștit, fără să mai iei și telefonul cu tine.
Desigur, Active 2 are și Wi-Fi, așa că se poate conecta la rețeaua wireless pentru a descărca mai rapid aplicații și de asemenea, la distanță, la telefon, în cazul în care depășești raza Bluetooh.

Antrenor personal, la încheietură
Fiind un ceas inteligent, Galaxy Watch Active2 funcționează ca un ghid personal pentru sănătate, dând sfaturi relevante care pot ajuta la îmbunătățirea stilului de viață, cum ar fi dieta, planul de exerciții, sănătatea, somnul și altele.

În ceea ce privește exercițiile, de exemplu, smartwatch-ul poate urmări manual mai mult de 39 de antrenamente, șapte dintre ele fiind activate automat – inclusiv alergatul, mersul pe jos, ciclismul, înotul, antrenamentele dinamice. Cu funcția Running Coach îmbunătățită, ceasul poate monitoriza ritmul de alergare în timp real, având șapte programe diferite de alergare – în funcție de nevoi. Galaxy Watch Active2 vine cu noi senzori pe spate, care citesc semnalele mult mai repede.
În plus, îți trimite câteva sfaturi pentru a te ajuta să ai o viață mai activă, să te ridici, să faci puțină mișcare ori câteva întinderi benefice pentru organism.

Asistent personal inteligent, tot la încheietură
Daca vorbim de asistent inteligent, trebuie să vorbim în primul rând de Bixby, prezent pe Active 2, dar și de celelalte servicii Samsung, prezente și ele: Samsung Health, SmartThings, Samsung Pay.
Legat de notificări, poți să stabilești de la ce aplicație vrei să primești notificări sau nu, precum și sunetul sau modul de vibrare al ceasului.
Poți să răspunzi la apel și să vorbești, ceasul având atăt microfon, cât și difuzor.
Legat de senzori, Active 2 are GPS, barometru, giroscop, senzor de lumina ambientală, accelerometru, senzor de puls. De asemenea, măsoară și pașii, monitorizează somnul și bătăile inimii, dar și activitățile sportive, despre care am scris mai sus.

Samsung Galaxy Watch vine cu Tizen OS 4.0 la bord, sistem de operare dezvoltat de Samsung.

Autonomie
Samsung Galaxy Watch Active 2 are o baterie de 247 mAh, ce are o autonomie de cam 2 zile și jumătate în condiții de folosire normale spre intense. Dacă folosești și GPS-ul autonomia va scădea spre o zi, o zi și jumătate, iar dacă folosești ceasul pe economizator energie, poți ajunge la 4-5 zile cu o singură încărcare. Dar nu de asta ai vrea să îți iei un asemnea ceas, nu?
Încărcarea completă dureaza puțin sub 2 ore, lucru convenabil. O altă idee este să îl achiziționezi în varianta de 44 mm, ce are o baterie mai mare, cu o autonomie mai mare.
Un lucru care mi-a plăcut e că în timpul încărcării, pe ecran îți apare procentul din baterie, iar în momentul în care este încărcat complet, ecranul nu mai arată procentul, iar tu vei știi că îl poți ridica din dock.

Concluzie
Merita Samsung Galaxy Watch Active 2 banii?
Dacă ai un telefon cu Android, da. Mi se pare ca Active 2 e cea mai bună (și frumoasă) alegere când vine vorba de un smartwatch. Ai foarte multe opțiuni, iar ceasul e alături de tine pe parcusul a mai multor zile, fără să fie nevoie să îl încarci zilnic, e antrenor, asistent si prieten de nădejde. Samsung Galaxy Watch Active 2 are un pret începând de la 1300 lei și poate fi achiziționat spre exemplu, de aici sau aici.
Chiar mă gândesc serios să îmi achiziționez acest smartwatch.

Nu exista comentarii.

Ai ceva de zis?