Review – Mouse Gaming Trust Disan GXT 161, cel mai bun mouse pe care l-am testat?

În săptămânile ce au trecut am avut la teste un mouse de gaming pe care l-am folosit în fiecare zi, modelul fiind Disan GXT 161, de la Trust.
Trebuie să vă spun de la bun început că pe lângă ce poate face un mouse în gaming, eu sunt atras și de design, dar și de modul de iluminare pe care acesta le are, iar Disan m-a atras din prima.

Cum arată
Mouse-ul Trust Disan GXT 161 arată foarte bine. Pe lângă cele 2 butoane obișnuite și butonul de scroll/rotiță, Disan are și un buton pentru a schimba DPI-ul (până la 3000), dar și 2 butoane pe laterala stângă, care pot fi apăsate foarte ușor cu degetul mare. În mare, e ca un mouse normal, dar pe partea stângă are un loc pentru degetul mare care îl face foarte comod și ușor de controlat. Atât podul palmei, cât și degetul mare stau foarte bine pe mouse-ul de la Trust.
În plus, e foarte stabil, având 5 puncte de sprijin pe masă/mousepad.

Ce se află în cutie
Disan GXT 161 este un mouse wireless, care poate fi folosit însă și ca mouse cu fir, în momentul în care nu mai are baterie. Pe lângă mouse, care vine bine ambalat, în cutie se mai află și adaptorul USB 2.0, dar și cablul USB 2.0 – micro USB, manualul de utilizare, garanția și un sticker Trust.

Cum se conectează
Mouse-ul se conectează foarte simplu. Bagi adaptorul în laptop/PC, pornești mouse-ul din comutatorul de sub el și asta e tot. Dacă vrei, îl conectezi apoi cu cablul din pachet.
Pentru a schimba toate opțiunile, eu am instalat aplicația „GXT – 161 Gaming mouse”, lucru pe care ți-l recomand și ție, dacă îți achiziționezi un asemenea mouse. Aplicația poate fi descărcată de aici (din partea din dreapta-jos, la software).

Care este autonomia
Am folosit mouse-ul de la Trust cam 2 săptămâni până să ajung să îl încarc. Deși l-am folosit zilnic, în unele zile a fost folosit 1 oră sau mai puțin, în alte zile a fost folosit chiar și 3 ore, dar tot timpul a fost aprins și conectat la laptop. Întră în stand-by după câteva minute, dar revine printr-o simplă apăsare pe buton. Când nu mai are baterie începe și luminează roșu intermitent, deci e cam imposibil să nu îți dai seama când se întâmplă.
Bateria are o capacitate de 450 mAh, care ar trebui să te țină cel puțin 8 ore conectat, în timp ce te joci. Dacă 8 ore nu sunt suficiente pentru tine, poți să îl folosești si conectat, fără grija bateriei. Durata de încărcare a bateriei e de cam 2 ore, dar în timpul acesta poți să și folosești mouse-ul.
Ce mi-a plăcut e că oricând dorești poți să verifici câtă baterie mai are mouse-ul, în aplicația prezentată mai sus. Un alt lucru care pentru mine reprezintă un plus este faptul că mouse-ul are deja acumulator, iar tu scapi de grija unor baterii pe care trebuie să le cumperi/înlocuiești/încarci.

Cum luminează
Zona care luminează RGB este un Z care pleacă de la scroll (sau rotița din mijloc) și ajunge până la baza mouse-ului. De asemenea, lumineaza si logo-ul GXT, de pe mouse.
Modul de iluminare se poate schimba foarte simplu, din aplicație. Acolo ai mai multe opțiuni, de la a le ține închise, până la aprinse tot timpul, aprinse tip respirație sau mod multicolor. După ce alegi unul din cele 3 moduri, poți selecta o singură culoare sau mai multe (ai de ales din cam 16,8 milioane de culori), combinația de culori, viteza de schimbare a culorilor, luminozitatea și alte asemenea lucruri, pe care le poți salva pe unul din cele 5 profiluri pe care le poți configura/șterge sau modifica când vrei.

Cum schimbi setările
Setările lui GXT 161 se schimbă foarte ușor. Trebuie să apelezi din nou la aplicația dedicată, unde ai în partea principală setările. Ai din nou 5 profiluri pe care le poți configura si modifica ulterior, în fiecare din ele având setarea pentru DPI, viteza pointer-ului, cât de mult vrei sa dai scroll la o singură cursă a rotiței, precum și setări pentru fiecare din cele 6 butoane ale mouse-ului. Spre exemplu, dacă vrei ca butoanele din stânga să fie pentru înainte/înapoi sau pentru a trage, sau pentru a reîncărca vreo armă in joc, pentru a da zoom sau alte lucruri asemenea.

Concluzie
Merită Trust Disan GXT 161 banii?
La momentul actual, mouse-ul de gaming GXT 161, de la Trust costa 89 de Lei și poate fi achiziționat de aici sau aici. Pentru mine, deși nu mă joc prea mult în ultima vreme, mouse-ul mi-a plăcut, iar la acest preț, de sub 100 Lei, mi se pare un best-buy și te încurajez să îl achiziționezi. Eu mă gândesc cât de mult aș fi apreciat acest mouse acum 2-3 ani, dacă ar fi existat pe piață, când mă jucam CS în fiecare zi.

Nu exista comentarii.

Ai ceva de zis?