Review baterie externă Verbatim 20 000 mAh cu QC 3.0

În urmă cu câteva săptămâni am primit de la Verbatim o baterie externă cu încărcare rapidă, de 20 000 mAh.
Am folosit această baterie externă de atunci și revin cu un review complet, să îți spun cam care e părerea mea despre această baterie, după cam 7-10 cicluri complete de încărcare-descărcare. Trebuie să îți spun că această baterie a fost folisită în principal pentru a încărca un Samsung Galaxy S9+ și un Mate 10 Pro.

Cum arată? Cu ce vine în pachet?
Bateria de la Verbatim arată bine. Îmi place să e compactă, are carcasă metalică si o margine neagră, din policarbonat. Pe laterala stângă are un buton, pe laterala dreaptă are 4 LED-uri, care indică nivelul de încărcare/energie rămasă, iar în partea de sus are2 port-uri USB 3.0, un port USB-C și un port microUSB.
Bateria a ajuns la mine cu o cutie puțin chinuită în urma transportului, dar e bine să știi că în cutie bateria vine cu un cablu scurt, USB 2.0 – microUSB, certificatul de garanție și un mic manual de utilizare.

Ce dimensiuni și ce greutate are?
Bateria de la Verbatim are o greutate de 430 de grame și următoarele dimensiuni: 13,5 cm lungime pe 7 cm lățime pe 2,45 cm grosime. Puțin mai compactă decât alte baterii de 20 000 mAh pe care le-am testat.

Ce tip de încărcare poate avea bateria?
Bateria de 20 000 mAh de la Verbatim are încărcare rapidă Quick Charge 3.0 și încărcare rapidă PD pe USB-C, deci e compatibilă cu cam toate telefoanele (și nu doare telefoane) prezente la ora aceasta pe piață.
Porturi de încărcare ale bateriei: port USB-C și port micro-USB, la 5V cu 2A sau 9V cu 2A. Practic, prin micro-USB și USB-C bateria poate fi încărcată și cu încărcătoare rapide, dar și cu unele normale, de 5V cu 2A.
Porturi de ieșire ale bateriei: 2x Port USB 3.0 și portul USB-C, care este și pentru intrare și pentru ieșire. Port-urile USB 3.0 și cel USB-C au ca intensități de ieșire 5V cu 3A sau 9V cu 2A sau 12V cu 1,5A. Cele 3 port-uri pot fi folosite în același timp, însă adunate vor furniza doar 3A. Eu am încărcat și un telefon prin încărcare rapidă și un telefon prin încărcare normală în același timp și a funcționat fără probleme.

Care e autonomia?
Bateria de la Verbatim are 20 000mAh și după cum am spus și la început, eu am folosit bateria pentru a încărca un Samsung Galaxy S9+ și un Mate 10 Pro.
Astfel, am reușit să încarc telefonul Huawei Mate 10 Pro de cam 4 ori cu o singură încărcare, iar pe Samsung Galaxy S9+ de aproape 5 ori.
Eu am încercat să folosesc la minimum telefoanele în timpul încărcării, însă în funcție de ce faci cu telefonul, acesta se încarcă mai repede sau mai încet și consumă mai mult sau mai puțin din baterie, lucru valabil la orice baterie externă.

Cât durează încărcarea?
Încărcarea bateriei de la Verbatim se poate realiza prin 2 port-uri: micro-USB și USB-C. Personal, încarc bateriile externe prin micro-USB, cu un încărcător cu o intensitate de 2Ah. Încărcarea acestei baterii a durat în acest caz cam 10 ore. E bine să știi însă că poți încărca bateria mai rapid și cu ajutorul unui încărcător cu încărcare rapidă, alături de un cablu cu USB-C sau micro USB, dar bateria o să se cam încălzească.

Cât costă?
Bateria externă de 20 000 mAh de la Verbatim are un preț de 143 Lei și poate fi achiziționată de aici.

Concluzie/Merită banii?
În săptămânile în care am folosit bateria de la Verbatim, aceasta și-a făcut cu brio treaba. În ziua de azi, o capacitate a unei baterii externe de 20 000 mAh mi se pare alegerea perfecta. Atât pentru vacanță, cât și pentru o situație neplanificată/de urgență, o baterie cu 20 000 mAh e mereu alături de tine.
Având în vedere faptul că bateria de la Verbatim are încărcare rapidă, dimensiuni reduse și 3 port-uri prin care poate încărca device-uri, la un preț de sub 150 Lei mi se pare o alegere foarte bună pentru următoarea ta baterie externă, deci o recomand cu încredere.

Nu exista comentarii.

Ai ceva de zis?