Cum e să trăiești cu Samsung Galaxy Fold- Review

Timp de 4 zile am avut la teste cel mai scump telefon al momentului și în același timp, cel mai scump telefon pe care l-am testat: Samsung Galaxy Fold.
Deși doar pentru 4 zile – o perioadă foarte scurtă, Fold a devenit telefonul meu principal, așa că îți pot spune cum e să trăiești cu Samsung Galaxy Fold.

Aflat cumva la a 2-a ieșire pe piață, dar cu un ecran și un sistem de pliere mai protejate, Fold a împins puțin tehnologia mai departe și a venit cu un ecran pliabil uimitor de frumos pe piață. Cât de des o să il dechizi si cum a trebuit să mă detașez puțin de un telefon normal pentru a-l testa/folosi, dar și ce mi-a plăcut și ce nu la Fold, îți voi spune în următoarele rânduri, deci de invit să parcurgi tot articolul.

Cum se simte în mână și care e prima părere?
În mână, Fold se simte puțin cam greu. La 263 de grame, atârnă puțin cam greu și în buzunar, dar fiind mai îngust, nu deranjează prea tare. Din nou, când e închis stă foarte bine în mână, fiind îngust, dar când e deschis, e greu de ținut cu o singură mână. Chiar și pe scaun/în pat devine puțin obositor să îl ții dupa 1-2 ore.
Vorbind de prima părere, telefonul este uimitor, iar sunetul făcut în momentul în care îl închizi și deschizi te captivează puțin și creează depentență.

Ce se află în cutie?
Fold vine în cutie cu cam toate accesoriile Samsung de care te poți bucura: Galaxy Buds – cu dopuri suplimentare, cărticele, încărcător cu cablu de date, 2 adaptoare: un adaptor USB-C la micro-USB și un adaptor USB-C la USB 2.0 și o husă din 2 bucăți, dintr-un material asemanator cu Kevlar-ul.

Caracteristici hardware
Dacă vorbim de hardware, Fold e nr. 1. Nici nu prea mai are rost să îți zic ca e mai performant decat multe laptop-uri de pe piață în acest moment. Procesor Octa-core de 2.84 GHz, 12 GB RAM, 512 GB memorie internă, procesor grafic Adreno 640. Toate lângă 6 senzori foto care sunt mereu pregătiți pentru a înregistra cele mai bune capturi, sprijiniți și de inteligența artificială.

Sunt multe lucruri care mi-au plăcut la Fold. Dar am facut o listă cu câteva dintre ele mai jos:
E uimitor din punct de vedere al construcției și din punct de vedere hardware. Ai 2 ecrane mereu disponibile pentru tine. Ecran mic, pentru a răspunde la mesaje, a vorbi la telefon sau a face poze, ecran mare pentru filme, jocuri, aplicații. Culorile sunt superbe, rezoluția e foarte bună, iar performanțele în jocuri sunt minunate. Pot spune lejer că PUBG s-a mișcat uimitor pe acest telefon, petrecând câteva ore în acest joc pe durata celor 4 zile de test.
Design superb! Materiale de calitate, husa cu aspect/de Kevlar.
Atrage toate privirile și e bine că e așa. Toți cunoscuții au vrut să vadă cum e să îl pliezi sau cum arată ecranul exterior. Sau ecranul interior. Sau camera. Sau husa. Sau senzorul de amprente. Sau..
Cuta făcută de ecranul interior e vizibilă, dar numai dacă nu privești ecranul perpendicular. Deși pare deranjantă la prima vedere, eu nu prea am sesizat prezența ei.
6 senzori foto prezenți pe acest telefon: 3 pe spate, 2 pe față și unul în interior. Aș putea spune ca e o cameră în configurația lui S10+ și încă un senzor prezent. Nimic de comentat la acest capitol.
Bateria. Cred că autonomia diferă mult în funcție de cum folosești telefonul. Mai precis ce ecran folosești mai mult. Eu în cele 4 zile nu am avut motiv să mă plâng de autonomie/baterie.
Sunetul. Fold are 2 difuzoare: sus și jos sau în stânga și în dreapta, în funcție de cum ții telefonul. Sunetul se aude clar, puternic, cu bass bun. Mi-a plăcut.
Accesoriile. Ai deja Galaxy Buds în cutie și o husă cu un aspect foarte interesant, care să îți protejeze telefonul.

Ce nu mi-a plăcut prea mult la Samsung Galaxy Fold:
Greutatea. E puțin cam greu, atât la utilizare, cât și la transport.
Rezistența. Nu e rezistent la apă, nisip, cred că nici cu praful nu se descurcă prea bine. Iar ecranul mare e cam sensibil, (cum nici) Samsung nu te indeamnă să apeși prea tare cu degetul pe el.
Dimensiunea. Uneori viața pe ecranul mic sau cea pe ecranul mare e cam grea, echilibrul dintre ele fiind uneori greu de găsit, lucru pentru care trebuie să te detașezi de vechile telefoane.
Încărcarea. Vine cu vechiul tip de încărcare rapidă de la Samsung, iar cablul este USB-A la USB-C, nu USB-C la USB-C.
Aplicațiile nu te ajută întotdeauna. Pe Instagram, spre exemplu, un story pe ecranul tău nu arată ca un story pe ecranul prietenilor tăi, iar încadrarea/formatul diferă.
Senzorul de aprentă pe lateral își face bine foarte treaba, dar mi-ar fi plăcut dacă era și buton și senzor, cum are S10e, spre exemplu.

Concluzie:
Pe final, merită Galaxy Fold (de la) 9500 Ron? Aș spune că da. Telefonul e uimitor din cam toate punctele de vedere. Ba chiar te poți lăuda cu un concept adus în prezent, cu primul telefon cu ecran pliabil.
Deși sunt lucruri care nu mi-au plăcut prea mult, cred că majoritatea pot fi rezolvate ușor cu un update de soft și cu mai mult suport din partea aplicațiilor pentru formatul ecranelor lui Fold.
Dacă te hotărăști să îl achiziționezi, sfatul meu e să te detașezi puțin de unele aspecte ale unui telefon normal pentru a a te putea bucura de Samsung Galaxy Fold în fiecare zi.

 

Nu exista comentarii.

Ai ceva de zis?